Kako se bo v drugem delu evropskega prvenstva odzval Smodišev hrbet? Foto: MMC RTV SLO
Kako se bo v drugem delu evropskega prvenstva odzval Smodišev hrbet? Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Smodiš
Kapetan je v Varšavi na parketu preživel le 13 minut, osem proti Srbiji in pet proti Španiji. Foto: MMC RTV SLO

Kapetan Matjaž Smodiš je tudi v Varšavi dokazal, zakaj ima ta naziv. Kljub bolečinam v hrbtu si je želel igre, na parket je stopil že proti Srbiji, okusil nekaj minut proti Špancem, zdaj pa ga čakajo prave tekme, na katerih bi moral biti stoodstoten. Če mu bo to dopustil hrbet. "Treningi niso tisti, ki pokažejo, kako je s poškodbo, to lahko vidim le na tekmi, kjer ne moreš varčevati z močjo. To je pravi test, tam hrbet pove, kako je pripravljen," je dejal Dolenjec, ki je za zdaj na EP-ju vpisal štiri točke, vse iz prostih metov.


Razočaranja ni čutiti

Košarkar CSKA-ja je že pred prvenstvom napovedal medaljo, ki jo lahko po njegovem mnenju in po videnem na Poljskem res osvojimo. To je bilo vidno tudi po porazu s Španijo, po katerem je bilo v slačilnici odlično vzdušje, fantje so se namreč veliko smejali. "Ni bilo čutiti razočaranja, bila je to ena velika zabava, saj smo se drug drugemu v pozitivnem smislu začeli smejati. Jure je bil potem tisti, ki nas je opozoril, da smo tekmo vseeno izgubili in da tako veselje ni potrebno, v Lodžu pa nas čaka pekel."

Košarkarji še bolj verjamejo vase
"Prisotna je pozitivna nervoza, ki nam daje vedeti, da smo sposobni narediti tisto, po kar smo prišli. Vsi smo zadovoljni in zdaj še bolj verjamemo vase," je povedal Smodiš, ki na treningih še vedno redno dela posebne vaje za hrbet.