Slovenija bo imela na Poljskem največjo navijaško armado, če seveda odštejemo gostitelje prvenstva. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija bo imela na Poljskem največjo navijaško armado, če seveda odštejemo gostitelje prvenstva. Foto: MMC RTV SLO

Poleg aranžmajev, ki so jih prodale agencije, se bo veliko košarkarskih privržencev proti Varšavi odpravilo z lastnim prevozom. Slovenija bo 2. del prvenstva odigrala v Lodzu, pravi naval navijačev pa lahko v primeru slovenske uvrstitve v četrtfinale pričakujemo na Katovice, mesto na jugu Poljske, do katerega je 770 kilometrov, pot pa vodi večinoma po avtocesti. Predviden čas potovanja z avtomobilom je 8 ur.

Slovenska reprezentanca bo danes in jutri odigrala še zadnji dve pripravljalni tekmi. Obakrat bo nasprotnik Nemčija. Danes se bo tekma v Bonnu začela ob 17.45, jutri v Karlsruheju pa ob 19.00. Neposreden prenos bo na nemški televizijski postaji DSF.

Datuma četrtfinalnih dvobojev sta 17. in 18. september. Dan pozneje bo polfinale, v nedeljo, 20. septembra, pa še veliki finale. V podaljšanem vikendu lahko torej navijači doživijo vrhunec prvenstva, upajoč, da bo četa Jureta Zdovca izpolnila načrte in se uvrstila v zaključni del tekmovanja.

Poleg dvorane bo stičišče slovenskih navijačev v Varšavi lokal Browarmia, kjer bo Košarkarska zveza Slovenije razdelila 1.500 majic.

Tam bo vse Slovence zabavala skupina Joške v'n, ki je pripravila tudi slovensko košarkarsko navijaško himno "Dvignimo pest v nebo". Poslušate jo lahko s klikom na video spodaj.