Pops Mensah-Bonsu si je našel nov klub, zaigral bo za Houston. Foto: EPA
Pops Mensah-Bonsu si je našel nov klub, zaigral bo za Houston. Foto: EPA
Chris Finch
Chris Finch je v nedeljskem pogovoru za MMC dejal, da je zelo vesel, da se je Mensah-Bonsu pridružil ekipi. Foto: MMC RTV SLO

Američan s slovenskim potnim listom takrat ni pustil lepih spominov, kako bo z Britancem ganskih korenin, pa bo jasno čez čas. "Že nekaj časa smo pričakovali to, vesel sem, da smo končno tu, še posebej zato, ker sem moral na igranje v ekipi čakati kar nekaj časa," je dejal Londončan, ki si je poleti kar dolgo iskal novega delodajalca. Po Dallasu, Benettonu, Granadi, Joventutu, Austinu, San Antoniu in Torontu bo to za 25-letnika Houston.

"Najtežja skupina? Prav imajo!"
"Vse tekme bodo težke, ljudje pravijo, da je to najtežja skupina, in prav imajo. Mi bomo poskušali po svojih zmožnostih. Uvrstitev v drugi del ne bi bil dosežek le evropskega, temveč tudi svetovnega ranga, saj je kaliber nasprotnikov res velik," se kakovosti drugih reprezentanc zaveda košarkar, katerega priimek v ganskem jeziku twi pomeni "trije kiti".

Slišal veliko o izgubljenih žogah
Od devetih prijateljskih tekem je zasedba Chrisa Fincha slavila le proti Sloveniji, blizu pa je bila tudi proti Latviji (84:86). "Na prvenstvo smo prišli z nekaj dobrimi rezultati, še posebej zmago proti Sloveniji. Kljub temu pa vemo, da moramo te tekme pustiti za sabo, osredotočiti pa se le na pot na Poljskem," je povedal 206 cm visoki krilni center, ki očitno ne ve veliko o igri svoje reprezentance: "Z ekipo še nisem igral, kolikor pa sem slišal, smo imeli veliko izgubljenih žog, česar tu ne smemo ponavljati. Moramo igrati trdo in poskusiti zadeti nekaj lahkih košev."

Iz Varšave,