Jure Zdovc je mnenja, da se bo treba z Britanci stepsti. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Jure Zdovc je mnenja, da se bo treba z Britanci stepsti. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
betts
Eden tistih, ki bo na tekmi s Slovenijo najbolj nevaren, je 217 cm visoki center Andy Betts. Foto: MMC RTV SLO
Košarkarji že odštevajo ure

Njegov nastop lahko pričakujemo šele v drugem delu tekmovanja - tudi če bi bil rezultat tesen, Dolenjec namreč verjetno ne bo igral.


"Mislim, da smo boljši, saj imamo več kakovostnih igralcev in talenta. Osredotočeni smo na to, kako ubraniti njihove napade in kako uspešno izvesti naše," je dejal Jure Zdovc, ki tako kot njegovi varovanci že komaj čaka začetek prvenstva. "Nervoza se je takoj po prihodu na Poljsko povečala, dnevi pa se vlečejo. A so fantje zelo osredotočeni in motivirani, upam, da se bo to pokazalo tudi na terenu."

Britanci igrajo umazano
Ni veliko ljudi, ki poznajo igro Britancev, zaradi česa ima veliko dela tudi naš strokovni štab. "Igrajo drugačno košarko kot druge ekipe," je Nachbarjeve besede še potrdil slovenski selektor. "Z njimi se bo treba stepsti, saj so izredno čvrsta ekipa, ki igra umazano. Pod košem imajo čvrste igralce, nekompromisno gredo na telo in skok."

Z Dudo še ni govoril
Dan po tekmi z Britanci se bo Zdovc srečal z Dušanom "Dudo" Ivkovićem, selektorjem, pod vodstvom katerega je že nastopal, zdaj pa se mu bo še zoperstavil. Sta že kaj govorila? "Za zdaj večjih stikov ni bilo, saj se nam treningi in počitki križajo. Smo pa skupaj v eni jedilnici, tako da se bomo zagotovo srečali," je dejal 42-letnik, ki ga na Poljskem moti kar nekaj stvari, a se kljub temu osredotoča le na svoje delo: "Že kot igralcu mi je šlo na živce, da smo na prvenstvu igrali s povsem novimi žogami, ki polzijo in so trde. Kar je, je, to moramo odmisliti."

Iz Varšave,

Košarkarji že odštevajo ure