Jure Zdovc je tako kot vsi njegovi varovanci že pri naslednji, najpomembnejši tekmi prvenstva. Foto: EPA
Jure Zdovc je tako kot vsi njegovi varovanci že pri naslednji, najpomembnejši tekmi prvenstva. Foto: EPA
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar je ob koncu srečanja grdo padel, a bo z njim, kot kaže, vse v redu. Foto: EPA
Jaka Lakovič
Jaka Lakovič je moral zaradi poškodb Domna Lorbka in Gorana Dragiča na parketu znova preživeti največ časa. Igral je 38 minut. Foto: EPA

"Igralci so zame heroji, saj se kljub vsem težavam še vedno borijo in nič ne kalkulirajo. Zelo sem ponosen na njih," je začel Jure Zdovc, ki ostaja treznih misli: "Ne vem, ali bi bil po tej zmagi vesel ali ne, saj nas že v petek čaka ključna tekma prvenstva. Videl sem, da so moji varovanci z mislimi že pri njej."


Upanje, da ne bi kdo poškodoval

Srečanje s Turki, ki so doživeli prvi poraz na EP-ju, bo šlo hitro v pozabo, kljub temu pa je čas tudi za kratko analizo: "Zelo pomembno je, da smo dobili skok proti tem visokim igralcem, kar je bil tudi glavni razlog za zmago. To je bila težka tekma, za trenerja zelo nervozna, saj ne veš, kaj je bolje, zmagati ali izgubiti, upaš lahko le, da se kdo ne poškoduje."

Domen bo igral, Dragič še vprašljiv
Hrvati bodo kljub slabim predstavam izredno težak nasprotnik, vključen pa bo verjetno tudi nacionalni naboj. Selektor se zaveda, da kljub dobrim igram naše reprezentance in petim zmagam ekipa ni storila še ničesar: "Čim prej se je treba spočiti in pogledati, koga od poškodovanih lahko vključimo. Mislim, da z Domnom ne bi smelo biti težav, kako je z Dragičem, pa bomo vedeli več po četrtkovem treningu."

Četrtfinale s Hrvati pričakoval že po pripravljalnih tekmah
Zeleno-beli so v pripravljalnem obdobju proti južnim sosedom slavili dvakrat na njihovih tleh, 82:78 je bilo v Poreču, 77:72 pa v Pazinu. "Ko smo zmagali na Hrvaškem, sem vedel, da sta ti dve tekmi povsem nepomembni, že takrat pa sem dejal, da obstaja velika verjetnost, da se prav proti njim pomerimo v četrtfinalu. To je ena tekma, na kateri je vse mogoče. Mi bomo dali vse od sebe, videli pa bomo, ali bo to dovolj."

Cona nasprotnikov ga ne skrbi
Zdovca prav nič ne skrbi slab napad na turško consko obrambo, ki je povzročala nemalo težav: "Dobro se bomo pripravili. Imeli smo kar nekaj odprtih metov, ki pa tokrat niso šli v koš, tako da se s tem ne obremenjujem. Naša filozofija je bila, da držimo dobro obrambo, ki smo jo kljub nekaj neumnostim igrali korektno. Obramba je tista, ki ekipo drži v igri."

Hrvati bi si verjetno bolj želeli Turkov
"Hrvati so odlična ekipa s trenerskim štabom na čelu. Gre za reprezentanco, ki je nevarna predvsem zaradi tega, ker ne igra dobro, ima težave, svojo kožo pa bo reševala prav proti nam. Oni bi si verjetno bolj želeli Turkov, ki bi jim bolj ustrezali. Kar je, je, vztrajati moramo pri svoji igri in prepričanju ter dati svoj maksimum," je še dodal selektor, ki si tako kot vsi v Katovicah želi množične slovenske podpore s tribun.

Iz Lodža