Slovenskih navijačev je bilo v Varšavi okoli 2.500. Reprezentanca jih potrebuje tudi v Katovicah! Foto: MMC RTV SLO
Slovenskih navijačev je bilo v Varšavi okoli 2.500. Reprezentanca jih potrebuje tudi v Katovicah! Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar je že večkrat poudaril: 'Navijači, pridite nas spodbujat.' Foto: MMC RTV SLO
KZS, Jure Zdovc, Dušan Šeško, Mario Kraljevič, Matej Avanzo, Iztok Rems
Košarkarska zveza Slovenije se skupaj s turističnimi agencijami trudi, da bi bilo za slovenske navijače na voljo čim več vstopnic. Foto: MMC RTV SLO

Kot je dejal vodja moške članske reprezentance Matej Avanzo, je veliko število vstopnic za četrtfinale na voljo tudi na spletnem naslovu www.eventim.pl, vendar jih je treba čim prej kupiti, drugi pa si lahko vstop v dvorano, ki sprejme 13.000 obiskovalcev, zagotovijo prek slovenskih turističnih agencij.


Litovci prodajajo 1.500 vstopnic

Nekatere izmed njih so od Litovcev v Lodžu že dobile nekaj vstopnic, lov pa se bo nadaljeval do konca. "O vstopnicah je vedno precej nehvaležno govoriti, saj za zdaj še ne vemo, ali bomo igrali v četrtek ali petek. Tudi zaradi navijačev je boljša druga možnost. Na roke nam je šel izpad Litve, saj so imeli njihovi navijači zakupljenih 1.500 kompletov, zdaj pa jih na veliko prodajajo. Mogoče pa jih bo kupiti tudi na mestu dogodka. Težav z vstopnicami ne bo," poudarja Avanzo, ki verjetno tako kot vsi upa, da bi izpadli tudi Poljaki, kar bi pomenilo nekaj dodatnih prostih sedežev v dvorani.

Se boste podali v Katovice?
Sodelujte v MMC-jevi anketi na prvi strani športnega portala.


Do Katovic okoli osem ur vožnje

Kot je zatrdil nekdanji tiskovni predstavnik, bo pot navijačem vzela okoli osem ur, kar je le nekoliko več kot pred štirimi leti do Beograda. "Upam, da bo Slovencev čim več, saj vemo, koliko pomenijo reprezentanci. Naši navijači so zelo iznajdljivi in ne dvomim o tem, da bi tudi potrpeli dve noči, če slučajno ne bi bilo dovolj hotelskih sob in spali v avtomobilih. Splačalo se bo!"

Stroški poti do Katovic so okoli 180 evrov na avtomobil (vključena sta gorivo in vinjete). Hrana in pijača sta na Poljskem cenejša kot v Sloveniji.


Ob koncu je vodja reprezentance pohvalil še celotno moštvo: "Vsi so pokazali izjemno voljo in v vse vložili ogromno energije. Vemo, po kaj smo prišli, prvič v zgodovini moramo dobiti četrtfinalno tekmo."

Vstopnice za četrtfinale so na medmrežju na voljo od 60 zlotov (okoli 15 evrov) do 240 (60).

Iz Lodža