Juan Carlos Navarro je zadel štiri trojke, nekajkrat pa je bil natančen tudi v zanj značilnem mestu iz koraka. Foto: EPA
Juan Carlos Navarro je zadel štiri trojke, nekajkrat pa je bil natančen tudi v zanj značilnem mestu iz koraka. Foto: EPA
Juan Carlos Navarro, Sergio Scariolo
Juan Carlos Navarro in Sergio Scariolo na novinarski koferenci po tekmi. Foto: MMC RTV SLO/ T. J.


31-letni Katalonec, ki blesti tudi v dresu Barcelone, je bil v tretji četrtini praktično neustavljiv. Zadeval je z vseh položajev in bil najbolj zaslužen za hitro naraščajočo razliko. Na koncu se je ob dobrem mestu iz igre ustavil pri 26 točkah (7/8 za dve, 4/8 za tri). Ko je bila prednost dovolj visoka, je Sergio Scariolo kapetana aktualnih evropskih prvakov posadil na klop.
Španci dosegli nov cilj, naslednji je finale
"Veseli nas, da smo se uvrstili v polfinale. V prvem polčasu smo igrali slabo, v drugem pa nam je le uspelo razviti svojo igro. Pred nami je dan počitka. Čaka nas regeneracija in potem izpolnitev še enega cilja – uvrstitve v finale," je po novi izjemni predstavi povedal "La Bomba" Navarro. Košarkar Barce je na prvenstvu v odlični formi. S 16 točkami v povprečju je drugi strelec izbrane vrste, boljši je le njegov veliki prijatelj in vrstnik, s katerim igrata skupaj že od mlajših selekcij in se izjemno ujameta, Pau Gasol.
Vlogo odličnega branilca k španskemu uspehu sta izpostavila tudi oba selektorja. Italijanski strokovnjak na klopi branilcev naslova je ob Navarru dodal še trdo obrambo: "Zelo smo zadovoljni, da smo izpolnili naslednji cilj in prišli med štiri najboljše evropske ekipe. Čestitke Sloveniji za začetek srečanja. Na uvodu v tekmo so igrali zelo agresivno in trdo košarko. Dobro so igrali predvsem pod obročem. Povzročali so nam ogromno težav. Z našo obrambo smo nato onemogočili njihov napad. Dosegli so le osem točk v drugi četrtini in to je po mojem mnenju preobrnilo ter skupaj z eksplozijo Navarra odločilo dvoboj."

Obramba in Navarro ključ do uspeha
"Igrali smo pametno. Nismo na hitro zaključevali napadov, vendar smo bili strpni. Izsilili smo nekaj pomembnih osebnih napak. Nato smo zaigrali še trdo v obrambi, tako kot znamo. Razigral se je še Navarro, ki je zadel nekaj težkih metov, in priigrali smo si visoko prednost," je zaključil Scariolo.

Iz Kaunasa,