V Kaunas je prišel Juan Carlos Navarro neverjetno pripravljen. Foto: EPA
V Kaunas je prišel Juan Carlos Navarro neverjetno pripravljen. Foto: EPA
Juan Carlos Navarro, Pau Gasol
Ob morebitnem španskem slavju bo težka izbira med Pauom Gasolom in Navarrom za MVP-ja turnirja. Foto: EPA

Moč "La Bombe" je v četrtfinalu občutila tudi slovenska izbrana vrsta, ko je izjemni ostrostrelec za zmago aktualnih evropskih prvakov prispeval 26 točk. Še bolj razigran je bil na polfinalnem obračunu proti najprijetnejšemu presenečenju prvenstva Makedoniji, ko je nasul kar 35 točk, 19 od teh v tretji četrtini. Blestel je v navezi z velikim prijateljem Pauom Gasolom, ki je proti Makedoniji navdušil z dvojnim dvojčkom (22 točk, 17 skokov).

Italijanski strokovnjak Scariolo, ki vodi branilce naslova, je poetično opisal Navarrovo predstavo: "Navarro je tak tip igralca. Odlično je začel tekmo. Je igralec, ki je sposoben prikazati predstavo, ki je prava umetnina - kot kakšna slika, ki jo lahko vidite v Louvru. Neverjeten je. Vsi so spisali svojo zgodbo ob tej pomembni zmagi, seveda, Juan Carlos pa je naredil to čarovnijo oziroma to umetnino. Je pravi košarkarski umetnik. V takih trenutkih, ko igra s tem navdihom, deluje, kot da prihaja z drugega planeta. Kot dar iz nebes, ki sedi na svojem oblaku in kreira to čarovnijo. V veselje mi je, da ga imam predvsem kot osebo v ekipi."

Ibaka upa, da bo tako tudi v finalu
Tudi Serge Ibaka, ki je z 11 točkami prispeval pomemben delež k polfinalnemu uspehu, je bil navdušen nad predstavo svojega kapetana: "Navarro je bil izjemen, zares neverjeten. Tekmo je vzel v svoje roke in odigral fenomenalno. Zabavno ga je bilo gledati. Bil je ključ do zmage in najzaslužnejši za ta uspeh. Upamo lahko samo, da bo tudi na naslednji tekmi igral podobno. To bi bilo odlično za našo ekipo."
Ibaka, ki sicer prihaja iz Konga in prvič igra za Španijo, igra v Ligi NBA za Oklahomo skupaj s prav tako neverjetnim strelcem Kevinom Durantom. Po obračunu z Makedonijo je 22-letni krilni center primerjal oba košarkarja: "Navarro in Durant sta sicer povsem drugačna igralca, vendar imata oba ta ubijalski instinkt. Drugačna igralca z enakim talentom za doseganje košev."

Iz Kaunasa,