Dušan Hauptman je dokazal, da ima še vedno mirno roko. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Dušan Hauptman je dokazal, da ima še vedno mirno roko. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

V zadnjem desetletju so v Grosuplju zgradili čvrsto košarkarsko piramido. Temelje s kar 400 otroki jim zavidajo tudi največji klubi v Sloveniji. Tudi Olimpija, za katero je kar 17 let igral tokratni gost oddaje Mladi in legende ... na en koš. Dušan Hauptman je navduševal več kot pol drugo desetletje v zeleno-belem dresu, ob njem so se kalili številni slovenski reprezentanti. Z Olimpijo je Litijan osvojil naslov pokalnega prvaka Evrope in se zavihtel med štiri najboljše ekipe Evropske lige.

Hauptman je v oddaji spregovoril tudi o zabavnih trenutkih in tem, kako je postal vrhunski strelec. Nadobudnežem je demonstriral pravilen izmet in s serijo zadetih prostih metov dokazal, da ima še vedno mirno roko. V času treningov pod vodstvom Zmaga Sagadina je s soigralci večkrat tekmoval v številu zaporedno zadetih prostih metov. 112 je lahko tudi vaš izziv, čeprav je 52-letni nekdanji košarkar prepričan, da je verjetno že marsikdo prekosil njegov dosežek. Dandanes rad prime teniški lopar in ostaja košarkarski zanesenjak, v času Evropskega prvenstva pa bo eden naših strokovnih sodelavcev.

Vsako nedeljo v oddaji Mladi in legende ... na en koš zastavimo tudi nagradno vprašanje. Prejšnji teden ste morali ugotoviti, koliko točk je v dresu slovenske reprezentance dosegel Roman Horvat. Pravilen odgovor se glasi 332. Žreb pa je določil, da nagradi prejmeta:
Vid Šparemblek, Bračičeva 17, 1380 Cerknica - praktična nagrada Eurobasketa 2013
Jelka Vrhunec Topolovec, Mokrice 10, 1360 Vrhnika - dve vstopnici za eno od pripravljalnih tekem slovenske reprezentance.

Nova uganka. Koliko trojk največ je na eni tekmi zadel Dušan Hauptman? Odgovor pošljite na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do srede, 3. 7., do polnoči. Imena nagrajencev bomo razodeli naslednjo nedeljo v Nedeljskem športnem popoldnevu na Valu 202.