Nikola Peković in soigralci bodo igrali napade, ki jih bo organiziral ameriški
Nikola Peković in soigralci bodo igrali napade, ki jih bo organiziral ameriški "play". Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Črna gora bo nedvomno v krogu favoritov za vidno uvrstitev na evropskem prvenstvu v Sloveniji. Nekdanja jugoslovanska republika ima izjemno zasedbo pod obročema, je pa nekoliko slabša na zunanjih položajih, vrzeli pa Črnogorci "krpajo" z ameriškimi "playi". Prvenstvo v Litvi, ki je bilo za samostojno Črno goro prvo v zgodovini, je odigral Omar Cook, kvalifikacije za letošnji EuroBasket pa Taylor Rochestie, ki je med kandidati tudi za prvenstvo v Sloveniji.

Zdaj je vso potrebno dokumentacijo za pridobitev črnogorskega potnega lista uredil tudi Rice, ki se je tako že pridružil vrsti Luke Pavićevića na pripravah v Zlatiboru. Rice je nazadnje nosil dres münchenskega Bayerna. Bo pa Črna gora izjemno močna s sijajno centrsko zasedbo na čelu z NBA-jevcema Nikolo Pekovićem in Nikolo Vučevićem. V "baltsko-jugoslovanski" skupini B se bo Črna gora na Jesenicah pomerila z Litvo, Latvijo, Srbijo, Makedonijo ter Bosno in Hercegovino.

Okrepitvi pod košem za Real in Barco
Španski prvak Real Madrid se je okrepil z robustnim grškim centrom Ioannisom Bourousisom. 210 centimetrov visoki košarkar je v pretekli sezoni igral za Milano, predtem pa je bil član Olympiacosa. S tem je vprašljiva usoda slovenskega reprezentanta Mirze Begića, za katerega pa naj bi zanimanje pokazal evropski prvak Olympiacos.

Novega košarkarja je dobila tudi Barcelona. Pod obročem je katalonsko zasedbo okrepil Američan Joey Dorsey, ki je podpisal dvoletno pogodbo. Američan je lani igral za Gaziantep v Turčiji, sezono prej pa je bil član pirejskega Olympiacosa, s katerim je osvojil Evroligo.