Gordan Giriček je kariero končal po sezoni 2010/11 pri zagrebški Ciboni. Foto: EPA
Gordan Giriček je kariero končal po sezoni 2010/11 pri zagrebški Ciboni. Foto: EPA

Nekdanji sijajni hrvaški košarkar ne najde slabe besede za predstave hrvaške reprezentance po uvodnem porazu s Španci v Celju, saj so varovanci Jasmina Repeše od tedaj nanizali šest zmag zapored.

"Neverjetno smo se po Španiji dvignili v formi. Glede na priprave in na tekme v tem delu smo vsi presenečeni nad igro. Bil sem na prvi tekmi, ni bilo prijetno. Nato pa so se neverjetno dvignili. So polni samozavesti, sijajno se razumejo in vse to se pozna tudi na parketu. Če bodo tako nadaljevali, lahko celo osvojimo medaljo," poudarja nekdanji, zdaj 36-letni, košarkar Cibone in CSKA-ja, v NBA-ju je igral tudi za Memphis, Orlando in Utah.

Seveda je Giriček navdušen tudi nad številnimi navijači v Stožicah: "Glede na to, da je Slovenija blizu, niti nisem presenečen nad tolikšnim številom navijačev, fantje pa so si to podporo glede na igre tudi zaslužili. Ljudje radi hodijo na tekme, in če bodo naši košarkarji tako nadaljevali, ne dvomim, da bo do konca prvenstva na tribunah polno hrvaških dresov."