Domen Lorbek bo nastopil na tretjem evropskem prvenstvu. Foto: BoBo
Domen Lorbek bo nastopil na tretjem evropskem prvenstvu. Foto: BoBo

"Španija, Francija, Slovenija, Grčija in Litva" je v MMC-jevi spletni klepetalnici Domen Lorbek napovedal najboljših pet na Eurobasketu. Iz "ozadja" sta po njegovem mnenju najbolj nevarni Makedonija in Črna gora.

V klepetu ste slovenskega reprezentanta, ki ga čaka nastop na tretjem evropskem prvenstvu, povprašali o stanju poškodbe njegovega starejšega brata Erazma, ki je blestel na Eurobasketu na Poljskem leta 2009. Na ta turnir vežejo lepi spomini tudi Domna, saj je tedaj Slovenija prišla do največjega uspeha. Od košarkarjev ob bratu najbolj ceni še Manuja Ginobilija, Domna pa ste povprašali tudi, kako je s seksom med evropskim prvenstvom.

Košarkar, ki se trenutno z reprezentanco pripravlja na bližajoči se EuroBasket, je prvič na evropskem prvenstvu zaigral leta 2007, ko so Slovenci za točko proti Grkom izpadli v četrtfinalu, prav tako je na EP-ju igral dve sezoni pozneje na Poljskem. Kariero je začel pri Triglavu iz Kranja, nadaljeval v več slovenskih klubih, preizkusil se je tudi v tujini. V zadnji sezoni je Domen igral za Krko, s katero je postal državni prvak, zadnje veliko tekmovanje, evropsko prvenstvo v Litvi leta 2011, pa je izpustil zaradi poškodbe.