Slovenija bo septembra povsem v znamenju evropskega prvenstva v košarki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenija bo septembra povsem v znamenju evropskega prvenstva v košarki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Modrijani
Modrijani so pred kratkim napolnili Kongresni trg, zagotovo bo zabavno tudi v navijaških središčih. Foto: Organizator
Jaka Lakovič
Dajmo, fantje! Foto: EPA
Eurobasket
Ne samo tekmovalnemu delu, organizatorji veliko pozornosti namenjajo tudi zabavnemu delu, ki je še kako pomemben za navijače. Foto: MMC RTV SLO
Za navijače bo na EP-ju dobro poskrbljeno

Navijaška središča v Celju na Krekovem trgu, na Jesenicah pri Stari Savi, v Kopru na Ukmarjevem trgu in v Ljubljani pri Stožicah (mestna občina Ljubljana bo poskrbela tudi za navijaško dogajanje na Kongresnem trgu) bodo navijačem ponujala ugodne cene pijač - za brezalkoholne bo treba odšteti 1,7 evra, za pivo pa od 2 do 2,5 evra.

"Cene pijač bodo enotne v vseh navijaških središčih. Cene smo prilagodili trenutni gospodarski situaciji, predvsem pa nismo želeli, da bi navijači dobili občutek, da jih želimo opehariti. Želimo, da navijači Slovenijo zapustijo zadovoljni," je na novinarski konferenci, na kateri so predstavili zabavnejši del prihajajočega evropskega prvenstva v košarki, dejal direktor EuroBasketa 2013 Aleš Križnar.

Uradna navijaška središča:
CELJE – Krekov trg JESENICE – Stara Sava KOPER – Ukmarjev trg (od 3. do 9. 9.) in Carpacciov trg (celo prvenstvo)
LJUBLJANA – Stožice (od 11. 9.)

Bogat glasbeni program
V navijaških središčih bodo vzdušje dvigovali slovenski glasbeniki, ki pa bodo v živo preigravali tudi skadbe tujih izvajalcev. Mirko Štular, odgovorni urednik Vala 202, je dejal, da nas čaka raznolik, dinamičen program na visoki ravni: "Vrhunec glasbenega programa bodo zagotovo nastopi nekaterih velikih imen slovenske zabavne glasbe, kot so Mi2, Dan D, Zoran Predin in CoverLover, Hamo in Tribute to Love ter Big Foot Mama, odlično vzdušje pa bodo imele priložnost ustvariti tudi nekatere nekoliko manj prepoznavne, a udarne in obetavne skupine, kot so Happy Ol' McWeasel, Trash Candy, Kill Kenny, Adam." Tuje barve bo zastopala srbska pevka Neda Ukraden.

Prireditelji se za zdaj še dogovarjajo, do kdaj bodo navijaška središča smela obratovati (odprla se bodo ob 13. uri), saj je to odvisno od posameznih mest. Glede na to, da se bodo zadnje tekme končevale tja proti polnoči, pa gre po besedah vodje navijaških središč Aleša Antauerja pričakovati dogajanje tudi do druge ure zjutraj.

Promocija slovenskih izdelkov
V vseh uradnih navijaških središčih bodo poleg pijače in hrane - med drugim tudi pristnih slovenskih jedi, kot je kranjska klobasa - pripravili tudi promocijske in nagradne igre, ki jih bodo izvajali sponzorji prvenstva, ter televizijski prenos na velikem zaslonu. Za hrano, pijačo in obilico zanimivosti bo poskrbljeno tudi pred dvoranami.

"Na letošnjem EuroBasketu bo za navijače zgledno poskrbljeno, saj so občine skupaj z radijsko postajo Val 202 poskrbele za raznovrsten program, ki bo navdušil staro in mlado. Želja je, da v navijaških središčih ne bi bili prisotni zgolj košarkarski navdušenci, pač pa tudi vsi drugi, ki bodo imeli na voljo bogat zabavni program. Poleg mnogih glasbenikov bodo v Celju za atrakcijo poskrbeli člani skupine Dunking Devils z zabijanjem v koš. Koper pripravlja tematske večere, v Stožicah bodo na ogled nastopi komikov," je dejal Antauer.

Za navijače bo na EP-ju dobro poskrbljeno