Brata Goran in Zoran (v ozadju) Dragić sta gonilna sila slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brata Goran in Zoran (v ozadju) Dragić sta gonilna sila slovenske reprezentance. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenski košarkarji dvignili vozovnico za SP


Božidarju Maljkoviću po sobotni tekmi za peto mesto poteče mandat. Srbski strateg, ki je na krmilu slovenske reprezentance nasledil Memija Bečirovića, si bo, kot je dejal, po evropskem prvenstvu vzel čas za premislek in se potem pogovoril z odgovornimi na košarkarski zvezi. Kako bi se odločila javnost, preverite na anketi v spodnji povezavi.

Spremembe pa bo zagotovo doživel igralski kader. 35-letni Jaka Lakovič bo, kot je dejal za Šport TV, v soboto igral zadnjo tekmo za slovensko reprezentanco, enako pa je dal slutiti Boštjan Nachbar. "O tem po evropskem prvenstvu. Imamo še eno tekmo, potem bom povedal več," je na novinarsko vprašanje, ali bo igral na svetovnem prvenstvu, dejal Nachbar, a vsaj po njegovi neodločnosti pri odgovoru, se zdi, da je bilo prvenstvo v Sloveniji zadnje za 33-letnega košarkarja Barcelone.

S kom torej v Španijo? Če malce špekuliramo, bi lahko Slovenija igrala s tremi bratskimi navezami. Poleg Gorana in Zorana Dragića ter Domna in Erazma Lorbka bi se Edu Muriću lahko pridružil tudi brat Dino, če se ga bodo končno ognile poškodbe. Raketo bosta zapirala Gašper Vidmar in Mirza Begić, določen pa je tudi Jaka Blažič, ki si je na EP-ju v Sloveniji pridobil potrebne izkušnje. Če dodamo še Klemna Prepeliča, ki je kot zadnji odpadel s seznama Maljkovića, je prostora samo še za dva.

Na SP-ju v Španiji, ki bo potekalo od 30. avgusta do 14. septembra, bo sodelovalo 24 reprezentanc.

R. K.

Slovenski košarkarji dvignili vozovnico za SP