Sašo Ožbolt je v prejšnji sezoni igral za matični klub Portorož. Foto: Rene Gomolj
Sašo Ožbolt je v prejšnji sezoni igral za matični klub Portorož. Foto: Rene Gomolj

Zaslišali so ga učenci OŠ Koper, člani košarkarskega krožka, med katerimi so prvič v zgodovini koprske šole tudi dekleta. Mladi Primorci so Sašu Ožboltu postavljali zanimiva vprašanja, zanimalo jih je tudi, ali je bil kdaj odpeljan k ravnatelju. Njegov odgovor lahko slišite na spodnji povezavi, na kateri lahko poslušate oddajo v celoti.

Poleg Ožbolta, ki je na največjih tekmovanjih za Slovenijo igral dvakrat , je v oddaji športnega uredništva Vala 202 nastopil tudi Boris Zrinski. Nekdanji selektor slovenske reprezentance je v minuti odmora razmišljal o tehničnih novotarijah in njihovem vplivu na razvoj košarkarja.

Prvo nagradno vprašanje se je glasilo: Kako je ime sinu Iva Daneua, ki je prav tako kot oče profesionalno igral košarko in je bil tudi član slovenske reprezentance na prvem evropskem prvenstvu, na katerem je nastopila?

Pravilen odgovor je seveda: Jaka Daneu

Nagrajenca sta: Milena Dovžan, Tržič (Praktična nagrada organizatorjev Eurobasketa 2013) in Nives Bartolovič, Koper (dve vstopnici za eno od pripravljalnih tekem slovenske reprezentance)

Novo nagradno vprašanje pa se glasi: Koliko sezon je za Union Olimpijo igral Sašo Ožbolt?

Odgovore pošljite na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do vključno srede 12.6.2013