Boštjan Nachbar je v Ligi NBA najbolj cenil Jasona Kidda. Foto: Aleš Fevžer
Boštjan Nachbar je v Ligi NBA najbolj cenil Jasona Kidda. Foto: Aleš Fevžer

Kot 15. so ga leta 2002 izbrali Houston Rocketsi. Boštjan Nachbar je pred mesecem dni dopolnil 33 let in je podpisal novo pogodbo z evropskim velikanom Barcelono.

Že sedmo leto zapored je z nekdanjimi soigralci in trenerji poleti organiziral košarkarski tabor, na katerem so ga okupirali mladi fantje in dekleta. Boštjanu so postavili kopico zanimivih vprašanj in medijev vajeni slovenski reprezentant se je na koncu pridušal, da je bil to eden najzanimivejših intervjujev v njegovi karieri.

Igral je v številnih državah, edini jezik, s katerim se ni spoprijateljil, je bil turški. V najlepšem spominu mu je ostal New Jersey, med igralci pa Jason Kidd. Na tekmah se večkrat razjezi, največkrat nase, občasno tudi na sodnike. Stepel se na tekmi še ni, tako kot še ni nikoli zadel z obrambne polovice igrišča, morda pa mu to uspe letos na evropskem prvenstvu.

Nova nagradna uganka je povezana prav z Nachbarjem. Znova bomo podelili dve nagradi, praktično nagrado podjetja Eurobasket in dve vstopnici za pripravljalni tekmi slovenske reprezentance.

Zanima nas, v katerih mestih je v Ligi NBA igral Boštjan Nachbar, torej ne v katerih klubih, pač pa v katerih mestih je v Ligi NBA igral Boštjan Nachbar. Odgovor pošljite na elektronski naslov epkosarka@rtvslo.si do konca srede. Oddajo lahko poslušate na spodnji povezavi.