Večino dddaj bo pripravljal košarkarski reporter Vala 202 Franci Pavšer. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Večino dddaj bo pripravljal košarkarski reporter Vala 202 Franci Pavšer. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Ivo Daneu
Nasvete bo delil Janez Drvarič. Foto: Sandi Fišer

Najbolj športna radijska postaja v Sloveniji, Val 202, se pridružuje košarkarskemu utripu, ki bo vrhunec dočakal 4. septembra, ko se bo začelo prvenstvo v štirih slovenskih krajih. Športno uredništvo Vala 202 bo spremljalo vse nastope slovenske ekipe na prvenstvu, za merjenje utripa med navijači iz tako rekoč vse Evrope pa bodo skrbeli tudi drugi člani najbolj poslušanega radijskega programa pri nas. Ogrevanje do začetka prvenstva pa se za "radijske športnike" začenja že to nedeljo, ko bo v Nedeljskem popoldnevu na Valu 202 ob 16.30 na sporedu prva iz serije 14 oddaj z naslovom Mladi in legende … na en koš.

Mladi in legende ... na en koš
V nedeljo bo ostalo še 94 dni do začetka prvenstva, ki se ga najbolj veselijo košarkarski navdušenci, pa tudi drugi ljubitelji športa. Med gorečimi navijači je ogromno mladih, ki sanjajo o tem, da bi nekdaj igrali v najboljših svetovnih klubih in bili uspešni tako kot njihovi vzorniki. In prav na to vez med kratkohlačniki, člani osnovnošolskih košarkarskih krožkov ter nekdanjimi in sedanjimi vrhunskimi košarkarji bodo ciljali na Valu 202 vsako nedeljo do 1. septembra. Slišali boste radovedna vprašanja mladih košarkarjev, vprašanja, ki bi se jih športni novinarji težko domislili, in odgovore legend, ki bodo pripovedovali svoje zgodbe iz košarkarskih dni.

V prvi oddaji se bo Ivo Daneu – kapetan zlate jugoslovanske reprezentance pogovarjal z učenci OŠ Franceta Bevka v Ljubljani, na katero so hodili tudi reprezentanti Erazem in Domen Lorbek ter Uroš Slokar. V naslednjih tednih bomo obiskovali druge košarkarsko uspešne osnovne šole po Sloveniji, v vsaki oddaji boste slišali tudi nasvet priznanih trenerjev mladim igralcem – tokrat jim bo nekaj napotkov dal Janez Drvarič, prvi selektor samostojne slovenske reprezentance.

V vsaki oddaji bodo zastavili tudi nagradno vprašanje, dva nagrajenca, prvi bo dobil praktično nagrado, drugi pa dve vstopnici za pripravljalne tekme slovenske reprezentance, bodo razglasili v naslednji oddaji, v zadnji pa bodo med vsemi izžrebali še dobitnike vstopnic za tekme slovenske reprezentante na EP. Oddaja Mladi in legende … na en koš bo na Valu 202 na sporedu vsako nedeljo ob 16.30, od ponedeljka dalje pa boste nagradno vprašanje lahko prebrali na MMC-portalu, kjer boste lahko oddajo tudi slišali.

O košarkarskem EP na Valu 202 tudi drugače
Poleti bodo na Valu 202 pripravili še nekaj oddaj in rubrik povezanih s košarko in prihajajočim EP-jem. Tako bodo ambasadorji prvenstva ter drugi znani in manj znani Slovenci na šaljiv način razmišljali o košarki in s košarko povezanimi temami v rubriki "Kot slon … med koši", v "Abecedi košarke" bodo slovenski reprezentanti odkrivali skrite in odkrite pomene košarkarskih izrazov, v NaValih na šport bodo v zadnjih tednih odštevali dneve do začetka prvenstva, košarkarsko pa bodo obarvane tudi redne oddaje in rubrike. Med drugim bo to poletje nekaj Nedeljskih gostov prišlo iz košarkarskih logov.