Kdaj bodo v Stožicah spet zahrumeli gradbeni stroji? Foto: MMC RTV SLO/T. G.
Kdaj bodo v Stožicah spet zahrumeli gradbeni stroji? Foto: MMC RTV SLO/T. G.
V Stožicah bodo igrali tekme drugega dela in dvoboje na izpadanje. Foto: MMC RTV SLO/T. G.

Kaj to pomeni za evropsko košarkarsko prvenstvo, v okviru katerega bo največ tekem odigrano prav v Stožicah?

Z ljubljanske mestne občine je bilo še pred dobrim mesecem moč slišati grožnje o prekinitvi pogodbe z Grepom in nadaljevanju gradnje v Stožicah z drugim podjetjem, a se to ni zgodilo. "Najprej je treba povedati, da smo mi unovčili obe bančni garanciji. Ta denar bomo porabili za odpravljanje napak," je povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Gre za milijon evrov. Podjetje Grep, ki se spopada z nelikvidnostjo, tako še vedno ostaja zasebni partner v projektu, kljub temu da Stožice še vedno nimajo izjemno pomembnega komericialnega dela, niti končanega parkirišča ter vadbenega nogometnega igrišča.

Bo kljub temu Grep dobil še eno priložnost za dokončanje projekta ali pa bo to kdo drug? "V tem mesecu pričakujem odgovor sindikata bank Grepu in nam kopijo, da so pripravljeni projekt skupaj nadaljevati in ga dokončati. To bo podlaga za naše razmišljanje, da podaljšamo rok dokončanja del," pravi Janković.

V mesecu, ko pričakujemo uvedbo fiskalnega pravila, bi lahko bančni konzorcij našel 30 milijonov evrov za Stožice. Sicer pa Janković pravi, da vse to ne bo vplivalo na evropsko prvenstvo. Zanj je treba urediti le še vstopne postaje za preverjanje vstopnic in dvorano za fitnes. Za to pa bo s svojimi sredstvi poskrbela ljubljanska mestna občina.

Marjan Vešligaj, Val 202