Union Olimpija začenja novo dobo. Foto: RTV SLO
Union Olimpija začenja novo dobo. Foto: RTV SLO
Jure Jež
Jure Jež je predsednik kluba od 6. februarja, o prihodu Janeza Rajglja v Tivoli pa se je sušljalo že pred takratno izredno skupščino. Foto: RTV SLO
Dušan Mitič in Jure Jež
Dušan Mitič in Jure Jež sta se neprepričljivo spopadla z ofenzivo novinarjev. Foto: RTV SLO
Dušan Mitič
Dušan Mitič je zatrdil, da pri odločanju o novem direktorju ni bilo političnih pritiskov. Foto: RTV SLO

Ker je Rajgelj uradno še direktor Geoplina Slovana, ga na predstavitvi ni bilo. Štiriletni mandat pri Olimpiji bo začel 1. aprila. Upravni odbor naj bi ga po vroči sredini seji potrdil soglasno, o odločitvi pa ga je danes dopoldne obvestil podpredsednik Dušan Mitič. O slabi komunikaciji v klubu zgovorno priča to, da predsednik Jure Jež na novinarski konferenci ni vedel, kdo je Rajglju povedal, da je novi direktor Olimpije (!?).

Rajgelj je v zadnjih mesecih vztrajno skrbel za glavobole vodilnih mož v klubu izpod Rožnika, ko se je z vsemi sredstvi boril, da Miha Zupan ni mogel igrati za zmaje, potem ko je registracijska komisija košarkarske zveze Slovenije konec oktobra na podlagi odločbe sodišča v Ljubljani razveljavila njegov prestop iz Slovana v Olimpijo. Svoj program bo predstavil po prihodu v Tivoli.





Od Rajglja pričakujejo enako odločnost
"Janez Rajgelj ima strašne izkušnje na mestu direktorja košarkarskega kluba, v sanacijo Olimpije pa je pripravljen vložiti veliko časa in sebe," je kot glavna razloga za izbor Rajglja izpostavil Mitič, Jež pa je na očitke novinarjev, češ, kako lahko direktor postane nekdo, ki mu je bil še včeraj največji trn v peti, odvrnil: "V primeru Zupan je bil na drugi strani in je delal zavzeto in korektno, od 1. aprila pa bo na naši strani in upam, da bo s takšno zavzetostjo nadaljeval." Zadnjič je z njim govoril pred tremi tedni, ko so z njim opravili sestanek kot enim izmed kandidatov za novega direktorja. Imena drugih kandidatov niso znana.

So ga res podprli vsi?
Na govorice, da je bil Mitič na seji upravnega odbora edini, ki je glasoval proti Rajglju, je ta odgovoril, da ga podpirajo vsi, vključno z njim. Jež je nato zanikal, da je nekoč izjavil, da bo odstopil, če bo direktor postal Rajgelj. Potrdil je še, da bo Olimpija ta teden plačala odškodnino Slovanu za Zupana.

Okorn in Rajgelj skupaj v vlogi športnega direktorja
Funkcijo športnega direktorja bosta od zdaj skupaj opravljala trener in direktor. Gašper Okorn je dobil popolno podporo upravnega odbora, ali bo trener tudi naslednjo sezono, pa še ni znano, čeprav vodilni možje hočejo počakati na njegovo besedo pri odločitvi o tem, katere igralce bodo želeli zadržati.

Sporazum z Rizvićem
Klub je rešil tudi spor s Hasanom Rizvićem. Poravnali so vse obveznosti, za katere so se dogovorili, košarkar pa bo kariero nadaljeval pri Bosni. Preostali igralci so za petek spet načrtovali stavko, vendar naj bi le dobili obljubljeni denar.

Novi pokrovitelji že kmalu?
Po Ježevih besedah se je projekt sanacije dolgov že začel izvajati, na vrhuncu pa bo v naslednjih dveh mesecih. Iskanje novih pokroviteljev teče po previdenem načrtu, najbolj blizu pa so podpisi pogodb z nekaj podjetji iz živilske industrije in telekomunikacij. O konkretnih imenih ni želel govoriti.

Revizija bo končana junija
Aprila bo pregled poslovanja kluba v preteklosti začela tudi revizijska hiša Deloitte, svoje delo pa naj bi končala junija. Na podlagi njenega poročila se bodo v klubu odločili, ali je smiselno kazensko ovaditi nekatere posameznike, ki naj bi se okoristili z delom v Tivoliju, bojijo pa se, da je večina zadev že zastaranih.
Matej Rijavec