Muhamed Pašalić je nova novomeška okrepitev. Foto: KK Krka
Muhamed Pašalić je nova novomeška okrepitev. Foto: KK Krka

Vladimir Anzulović je po porazu v Stožicah proti Cedeviti Olimpiji ob koncu prve polovice rednega dela Lige ABA nakazal, da bi se Krka lahko v kratkem okrepila. Vmes je nato klonila v gosteh pred FMP-jem, na dvoboju z Zadrom, ki bo v dvorani Leona Štuklja v nedeljo ob 18.00, pa bo Anzulović lahko računal na novo ime. Pašalić je po Marvinu Jonesu druga okrepitev, odkar je na mestu trenerja Simona Petrova zamenjal Anzulović.

Kariero je 32-letni košarkar, ki lahko igra na obeh branilskih položajih, začel v rodnem Sarajevu pri sloviti Bosni, od leta 2011 pa si kruh služi v tujini. Začel je v grškem prvoligašu Kavali, nadaljeval v Arisu, se za leto preselil v francoski Reims, nato pa se je vrnil v Aris. Zadnje štiri leta je preživel v Romuniji, kjer je igral leto dni v Cluj Napoci in tri leta v Oradei, s katero je lansko sezono osvojil romunsko prvenstvo. Letošnjo je začel v grškem Panioniosu, kjer je na 11 tekmah v povprečju zbral 8,7 točke, 2,1 skoka in 4,8 podaje.

"Dva dni sem tukaj, skušam se vklopiti v ekipo ter osvojiti sistem in način dela trenerja Anzulovića," je povedal Pašalić, ki je ob tem dejal, da si obeta, da bo čim bolj lahko pomagal KK-ju Krka pri uresničitvi zastavljenih ciljev. Dres Bosne in Hercegovine je nosil na EuroBasketu 2013 v Sloveniji.