Skoraj zagotovo bo v Mariboru rojeni košarkar tudi v prihodnji sezoni branil barve Lakersov, vprašanje je le, za kolikšno plačo. Foto: EPA
Skoraj zagotovo bo v Mariboru rojeni košarkar tudi v prihodnji sezoni branil barve Lakersov, vprašanje je le, za kolikšno plačo. Foto: EPA
Beno Udrih
Beno Udrih si je z odlično sezono v Sacramentu pošteno dvignil ceno. Foto: Reuters

S 1. julijem se je odprl trg za proste igralce in za tiste, ki jim teče zadnje leto pogodbe. "The machine" je bil v četrti in njegovi najboljši sezoni pri Jezernikih eden boljših igralcev s klopi. Na 72 tekmah rednega dela je v slabih 18 minutah dosegal 8,8 točke na tekmo; v končnici je odigral vseh 21 tekem (povprečno 21,7 minute in 8,1 točke na tekmo). Vujačič bo ostal v južni Kaliforniji še eno leto, če bodo Lakersi izenačili najboljšo ponudbo. Izhodiščna plača Mariborčana za prihajajočo sezono je 2,6 milijona dolarjev (1,65 mio. evrov bruto). Poleg njega si Phil Jackson želi zadržati tudi Francoza Ronnyja Turiafa.

Jamisonu 50 milijonov za 4 leta
Washington je v ponedeljek podaljšal pogodbo z Antawnom Jamisonom. Za naslednje štiri sezone zvestobe bodo prvemu strelcu moštva Wizardsi odšteli 50 milijonov dolarjev (31,75 millijona evrov).

Kam gresta Davis in Brand?
V ponedeljek zvečer sta ponudbo prostih igralcev še dodatno obogatila Elton Brand (LA Clippers) in Baron Davis (Golden State), ki nista izkoristila možnosti podaljšanja za zadnjo leto pogodbe. Clippersi niso vrgli puške v koruzo, temveč nameravajo podpisati kar oba in tako ogroziti primat Lakersov v mestu.

Na tržišču tudi Udrih, Nachbar in Brezec
Od slovenske peterice v najmočnejši košarkarski ligi na svetu so pogodbe v ponedeljek potekle kar trem: Benu Udrihu, Boštjanu Nachbarju in Primožu Brezcu. Udrih bo predvidoma ostal prvi organizator igre v Sacramentu, medtem ko Nachbarja nekateri že vidijo v New Yorku, kar pa znajo Netsi preprečiti z bogato ponudbo. Otipljivega zanimanja za Brezca preko luže ni, Sežančan naj bi kariero nadaljeval v Evropi - pri Realu ali celo v Olimpiji.

Najbolj plačani slovenski športnik Rašo Nesterovič bo zadnje leto šestletne pogodbe v vrednosti 42 milijonov evrov odslužil pri Indiani, ki se je pred dnevi dogovorila za zamenjavo s Torontom.

T. G.