Trenutek, ko je Morris stopil na Dončića. Foto: Youtube
Trenutek, ko je Morris stopil na Dončića. Foto: Youtube

Clippersi so se veselili največje zmage v končnici (154:111). Trener Doc Rivers je bil precej bolj zadovoljen z obrambo nad Luko Dončićem: "Dobro smo ga ustavili. Na obeh straneh igrišča smo igrali bolje. Do zdaj smo v obrambi naredili precej napak, danes je bilo vse drugače. Veliko smo kombinirali, igrali smo s precej več želje in energije."

Silovit odgovor Clippersov na peti tekmi

Georgea so uspešno bodrili
Rivers je bil navdušen tudi z napredkom Paula Georgea, ki je po zelo slabih predstavah na tekmah 2, 3 in 4 tokrat dosegel kar 35 točk. "S Paulom sva se v moji sobi pogovorila o marsičem, ne le košarki. Tudi drugi so ga bodrili, a dejstvo je, da smo v najboljši postavi odigrali le malo tekem. Čaka nas še precej dela."

Kawhi Leonard je bil celo serijo izjemen, izstopal pa je tudi tokrat, saj je ob metu 12/19 dosegel 32 točk. Zaradi enostranskega razpleta tekme ga novinarji po tekmi skoraj nič niso spraševali o dogajanju na parketu, ampak bolj o dogajanju v Wisconsinu, kjer je bil ustreljen temnopolti državljan Jacob Blake.

Leonard: Nič se ne spremeni
Dvakratni prvak Lige NBA se je dotaknil tega vprašanja, na dodatno vprašanje novinarja, kako taki dogodki vplivajo na Clipperse, pa je dodal: "Malo to vpliva na nas, v tem trenutku ne moremo veliko storiti. Spremljam dogajanje v akciji 'Življenja temnopoltih štejejo', a spremeni se praktično nič. Morajo se zgoditi spremembe. Nas pa čaka še nekaj dela na igrišču."

Doc Rivers je po tekmi bolj malo govoril o košarki. Foto: Reuters
Doc Rivers je po tekmi bolj malo govoril o košarki. Foto: Reuters

Čustveni Rivers snel masko
O tej temi se je razgovoril tudi Rivers, ki je bil zelo čustven, saj je sredi odgovora snel zaščitno masko, v očeh so se mu pojavile solze: "To je žalostno. Gledal sem republikansko konvencijo, vsi govorijo o strahu, a mi smo v strahu, na nas streljajo. Radi imamo to državo, ta pa nam ne vrača ljubezni. To je žalostno, moral bi biti samo trener."

Mavsi povedli 8:2
Dallas je bil po neverjetni zmagi na četrti tekmi popolnoma brez energije, za piko na i je spet manjkal Kristaps Porzingis, kar je pomenilo, da je bilo še več pozornosti usmerjene na Dončića. Mavsi so po košu slovenskega reprezentanta v drugi minuti povedli z 8:2, a vlak je nato popolnoma odpeljal v drugo smer.

Morris stopil na Dončića
Marcus Morris
je bil odgovoren za Dončića tako in drugače. Ves čas ga je tesno pokrival, hkrati pa razburjal z ostrimi besedami, kar kaže spodnji posnetek s konca prvega polčasa, ko je LD77 izvajal proste mete.

Morris je dlje šel na začetku drugega polčasa, ko je po košu stopil do osamljenega Dončića in mu stopil na nogo, tako da je izgubil športni copat.

Dončić je po tekmi novinarjem povedal, da je posnetek že videl: "Tako je, imam svoje mnenje. Upam samo, da ni bilo namerno, kaj pa mislite vi?" Nato je še dodal, da z Morrisom o dogodku ni spregovoril in tega niti ne želi, saj Morris med tekmo ves čas "grdo govori."