Sodniki so se pogovarjali v prazni dvorani. Pete tekme med Milwaukeejem in Orlandom danes ne bo. Foto: EPA
Sodniki so se pogovarjali v prazni dvorani. Pete tekme med Milwaukeejem in Orlandom danes ne bo. Foto: EPA

Najboljša ekipa rednega dela Lige NBA v znak protesta proti rasni nestrpnosti ter v podporo ustreljenemu Jacobu Blaku, ki je po policijskem streljanju ostal hrom od pasu navzdol, sploh ni prišla na parket za ogrevanje, sodniki so odšli v garderobo na pogovor z vodstvom kluba.

Košarkarji Orlanda so se ogrevali, vendar so prav tako zapustili igrišče štiri minute pred piskom sirene, ki bi oznanil začetek tekme ob 22.10.

Vodstvo Lige NBA je sporočilo, da so vse tri današnje tekme preložene. Ob 0.30 bi se na peti tekmi morala pomeriti Houston in Oklahoma, izid je izenačen na 2:2 v zmagah. Ob 3.00 bi sledil še obračun med LA Lakersi in Portlandom. Jezerniki vodijo s 3:1 v zmagah.

Tudi tekma med Torontom in Bostonom vprašljiva
V petek ob 0.30 je predvidena prva tekma polfinala Vzhoda med Torontom in Bostonom, ki pa je prav tako zelo vprašljiva. Vodstvi obeh ekip sta v razgovorih, ali bo tekma odigrana.

Sorodna novica Ustreljeni temnopolti Jacob Blake hrom od pasu navzdol

Policijsko streljanje izzvalo nove nemire

29-letni Jacob Blake je v nedeljo skušal pomiriti spor med ženskami na ulici. Posnetki prič kažejo, da so ga skušali aretirati, nato se je policistom izmuznil in odšel do avtomobila, v katerem so bili njegovi trije sinovi. Eden od policistov je k njemu pristopil od zadaj, ga zagrabil za majico in vanj izstrelil več strelov. Po tem incidentu je Blake hrom od pasu navzdol, v Wisconsinu pa že več dni potekajo protesti in nemiri.

Lillard ne bo igral na peti tekmi
Zvezdnik Blazersov Damian Lillard ne bo igral na peti tekmi zaradi poškodbe desnega kolena. Po porazu na uvodni tekmi s 93:100 so se Lakersi zbrali in zanesljivo dobili naslednje tri tekme. LeBron James je bil neustavljiv, četrta tekma je bila odločena že pred odmorom.

KONČNICA, 1. krog, Vzhod:
MILWAUKEE (1) – ORLANDO (8) 3:1

Že odigrano:
MIAMI (5) – Indiana (4) 4:0

Polfinale, prva tekma, petek ob 0.30:
TORONTO (2) – BOSTON (3) 0:0


1. krog, Zahod:
HOUSTON (4) – OKLAHOMA CITY (5) 2:2

LA LAKERS (1) – PORTLAND (8) 3:1

Četrtek ob 22.10:
UTAH (6) - DENVER (3) 3:2

Petek ob 3.10:
DALLAS (7) - LA CLIPPERS (2) 2:3


Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.