Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Uvodno dejanje vikenda vseh zvezd v Indianapolisu naj bi po predvidevanjih pripadlo 20-letnem Francozu. A v polfinalu je bila boljša ekipa pod taktirko nekdanjega zvezdnika Lige NBA, Nemca Detlefa Schrempfa, ki je z igralci iz razvojne lige premagala Wembanyamaja in soigralce, te je vodil legendarni Španec Pau Gasol.

V finalu ekipi Schrempfa ni uspelo pripraviti še enega presenečenja, saj je bila brez večjih možnosti za zmago proti ekipi, ki jo je vodil Jalen Rose. Za to je blestel predvsem Mathurin, igralec moštva Indiana Pacers, ki je bil na koncu izbran tudi za najkoristnejšega igralca izziva mladih.

Mathurin je dosegel 18 točk v polfinalu, ki se je igral do 40 točk, v finalu pa je skupaj s soigralcema premagal ekipo iz razvojne lige. Na izzivu mladi sodelujejo najboljši novinci in igralci v drugi sezoni v Ligi NBA ter tudi nekateri najbolj nadobudni igralci razvojne Lige NBA.

Petkovemu večeru na vikendu vseh zvezd bo v soboto sledilo tekmovanje v spretnostih, v nedeljo po ameriškem času oziroma zgodaj v ponedeljek po slovenskem pa sledi glavno dejanje, tekma vseh zvezd lige, na kateri bo v začetni postavi nastopil tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.