Anthony Davis je bil najboljši strelec četrte tekme. V prvi sezoni v dresu Lakersov je na pragu konferenčnega finala. Foto: Reuters
Anthony Davis je bil najboljši strelec četrte tekme. V prvi sezoni v dresu Lakersov je na pragu konferenčnega finala. Foto: Reuters

Jezerniki so popolnoma prevladovali na četrti tekmi. Sedem minut pred koncem so povedli s 101:78, nato pa so se prehitro sprostili in Rocketsi so z delnim izidom 22:4 znižali na 105:100 minuto pred koncem. Izjemni Alex Caruso je zadel trojko z desne strani 35 sekund pred koncem za potrditev zmage.

Anthony Davis je bil najboljši strelec srečanja z 29 točkami, dodal je še 12 skokov. LeBron James se je znova približal trojnemu dvojčku s 16 točkami, 15 skoki in 9 podajami. Caruso je odigral najboljšo tekmo v končnici. Odlično je igral v obrambi in prispeval 16 točk. Rajon Rondo (11 točk, 10 skokov in 8 podaj) je prav tako veliko pridobitev, potem ko skoraj pol leta ni igral.

Veliki borec Alex Caruso je neverjetno napredoval v letošnji sezoni. Foto: Reuters
Veliki borec Alex Caruso je neverjetno napredoval v letošnji sezoni. Foto: Reuters

Prekratka klop Rocketsov
Mike D'Antoni, zadnji trener, ki je Lakerse popeljal v končnico do te sezone (v sezoni 2012/13, ko sta blestela Kobe Bryant in Steve Nash), se je vseskozi jezil na sodnike. Večkrat je tudi snel masko in bil na robu tehnične napake. Celotno končnico rotira le osem igralcev in utrujenost se je začela poznati v nenehnem dvodnevnem ritmu. Center Tyson Chandler in DeMarre Carroll sploh še nista stopila na parket.

Harden izvajal več prostih metov od celotne ekipe Lakersov
James Harden je imel slab strelski večer (2/11 iz igre), a je zadel 16 izmed 20 prostih metov. Celotna ekipa Lakersov jih je izvajala le 16. Russell Westbrook je bil najboljši strelec Raket s 25 točkami. Eric Gordon je zadel štiri trojke, tokrat sta odpovedala Robert Covington in P. J. Tucker, ki ni dosegel niti točke.

Jezerniki zbrali dvakrat več skokov
Ko je Houston prejšnji petek dobil prvo tekmo v seriji, je bil skok izenačen. Tokrat so Lakersi dobili skok kar z 52:26.

James še posebej pohvalil Carusa
"Harden je eden najbolj nadarjenih igralcev v napadu vseh časov. Trudili smo se, da ga ne bi pošiljali na črto prostih metov. Danes jih je izvajal 20, več kot naša celotna ekipa. Ne moreš ga omejiti povsod. Caruso je še v lanski sezoni igral v razvojni ligi, zdaj pa igra ključno vlogo v ekipi, ki se poteguje za naslov. Igra s srcem in niti za sekundo nisem pomislil, da mu ne bi podal v zadnji minuti tekme. Naša ekipa ima še veliko rezerve. To je naša prva skupna sezona v končnici. Caruso in Kuzma sta odigrala deveto tekmo v končnici," je povedal James, ki je bil zadovoljen, da je bila tekma na sporedu že ob 19.00 po tamkajšnjem času, saj so Lakersi vse tekme končnice igrali do polnoči po krajevnem času in igralci so polni adrenalina zaspali šele proti jutru.

D'Antoni: Tri četrtine smo bili brez energije
"Znašli smo se v veliki luknji. Še vedno se lahko izvlečemo. V prvih treh četrtinah smo igrali popolnoma brez energije. V zadnji četrtini smo prikazali pravo igro in tako pričakujem tudi na peti tekmi v soboto. Dva poraza sta pustila posledice in danes nam igra ni stekla," je povedal D'Antoni.

Vogel spremenil taktiko po uvodnem porazu
"Houston je preveč dobra ekipa, da bi 48 minut igral slabo. Vedel sem, da jim bo uspela serija košev. Ko smo izgubili nekaj žog zapored, so se razigrali. Vsekakor sem zadovoljen z današnjo tekmo. Zdaj vodimo s 3:1, vendar to še ne pomeni, da je serija končana. Novinarji vseskozi omenjate Jamesa in Davisa, zelo pomembni pa so tudi drugi igralci. Tokrat je igral tudi novinec Talen Horton Tucker, in moram reči, da se je izkazal na obeh straneh parketa," je razlagal trener Lakersov Frank Vogel, ki v Orlandu hodi spat vsak dan med četrto in peto uro zjutraj, saj si ogleduje posnetke tekem. Vsekakor je pripravil odličen odgovor po gladkem porazu na prvi tekmi (97:112). Iz igre je potegnil oba centra. V začetni peterki je tokrat igral Markieff Morris. JaVale McGee in Dwight Howard sploh nista stopila na parket.

Caruso zadel trojko po uigrani akciji
"Vso sezono sem treniral trojko z desne strani, saj je to uigrana akcija, ki sva jo že večkrat izvedla z LeBronom. Ključno je, da se ne ustrašiš. Trener in soigralci mi zaupajo v odločilnih minutah tekme. Še nikoli v karieri nisem igral s tako vrhunskim košarkarjem, James je res razred zase. 40 minut smo igrali odlično, ritem igre je bil po našem okusu, obramba je bila sijajna. Nismo še odigrali popolnih 48 minut," je poudaril Caruso.

Polfinale, Zahod, četrta tekma:
HOUSTON (4) – LA LAKERS (1) 1:3
100:110 (22:26, 19:31, 29:29, 30:24)
Westbrook 25 (8/16 iz igre), Harden 21 (2/11 iz igre, 1/6 za tri, prosti meti 16/20) in 10 podaj, Gordon 19, Rivers 14, McLemore (3/3 za tri) in J. Green po 9, Covington 3; Davis 29 (10/18 iz igre) in 12 skokov, James 16 (7/17 iz igre, 0/5 za tri), 15 skokov in 9 podaj, Caruso 16, Rondo 11, 10 skokov in 8 podaj, D. Green in Caldwell Pope po 10, Morris 9, Horton Tucker 5, Kuzma 4.

Peta tekma, sobota ob 0.40:
LA CLIPPERS (2) – DENVER (3) 3:1


Polfinale, Vzhod, sedma tekma, sobota ob 3.10:
TORONTO (2) - BOSTON (3) 3:3

Že odigrano:
Milwaukee (1) – MIAMI (5) 1:4

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.