Lamar Odom je po poškodbi Bryanta začel v prvi peterki in na vseh treh tekmah je bil v sijajni formi. Foto: EPA
Lamar Odom je po poškodbi Bryanta začel v prvi peterki in na vseh treh tekmah je bil v sijajni formi. Foto: EPA
Kobe Bryant
Kobe Bryant ima že dlje časa zlomljen prst, a ga to ne ovira preveč. Foto: EPA

31-letni Bryant se je poškodoval 29. januarja v Philadephii, ko je v tretji četrtini trčil z Eltonom Brandom. Stanje se je še poslabšalo na tekmi s Charlottom (99:97) prejšnjo sredo v Staples Centru, ko mu je na nogo stopil soigralec Lamar Odom. Jezerniki so odšli v Portland, kjer niso zmagali že pet let in Trailblazerse odpravili kar z 99:82. Na začetku tekme v Rose Gardnu si je desni kolk poškodoval še center Andrew Bynum. Brez obeh stalnih članov začetne peterke so Lakersi nadigrali San Antonio v ponedeljek s 101:89, v sredo zvečer pa so slavili še v Salt Lake Cityju s 96:81. Jazzerji so klonili po devetih zaporednih zmagah.

Odom in Gasol neustavljiva
"Imamo odlično ekipo, vseh 12 igralcev je sposobno igrati na vrhunskem nivoju," je dejal Odom, ki je po poškodbi Kobeja zablestel v polnem sijaju. Dosegel je 25 točk in 11 skokov. Pau Gasol je bil neustavljiv (22 točk, 19 skokov in 5 blokad). Jordan Farmar je zadel štiri trojke, Saša Vujačič pa je ukradel tri žoge. Lakersi imajo 41 zmag in 13 porazov, na Zahodu so razred zase. Ameriški mediji že sanjajo o finalu med Clevelandom in Lakersi, lani je Orlando preprečil obračun Kobeja in LeBrona Jamesa. Obe medsebojni tekmi v letošnji sezoni so dobili Cavaliersi.

Bo Kobe okreval do nedelje?
Od petka do nedelje bo v Dallasu velik spektakel, tekma All Star bo v ponedeljek ob 2.00 po našem času. "S trenerjem Jacksonom sva se zmenila, da se odločam sam na dan tekme. Upam, da bom v nedeljo lahko zaigral. Želim si nastopiti na tej tekmi," je povedal Kobe, ki je letos odločil že tri tekme z metom ob sireni (Miami, Milwaukee in Sacramento). Naslednji četrtek bo v Staples Centru nov derbi Lige NBA, saj prihajajo veliki tekmeci iz Bostona. Celticsom letos ne gre vse po načrtih. Po porazu v New Orleansu imajo že 18 porazov.