LeBron James bi v Chicagu združil moči z mladima Derickom Rosom in Joakimom Noahom. Foto: EPA
LeBron James bi v Chicagu združil moči z mladima Derickom Rosom in Joakimom Noahom. Foto: EPA

Tako meni šest izmed osmih anketiranih novinarjev na spletni strani ESPN-a ter Mat Moore na CBS-u. Za New York sta glasovala Chris Sheridan (ESPN) in Ken Berger (CBS), medtem ko je Marc Stein (ESPN) edini "izbral" Cleveland. Zanimivo, da niti eden ni o svoji izbiri prepričan več kot 50-odstotno.

LeBron se bo najprej pogovarjal z Netsi in Knicksi
Jamesa povezujejo s sedmimi klubi - Clevelandom, Chicagom, New Yorkom, New Jerseyjem, Miamijem, Dallasom in LA Clippersi, tehtnico v korist Bikov pa naj bi nagnili velik trg, mlado, perspektivno moštvo in mesto ob boku legendarnemu Michaelu Jordanu, s katerim LeBrona nenehno primerjajo. Prvi na pogovore v Akron, kjer domuje James, prihajajo predstavniki New Jerseyja in New Yorka.

Wade najverjetneje ostaja v Miamiju
Zanimive so tudi napovedi glede ostalih "top" prostih igralcev. Dwyanu Wadu napovedujejo, da bo ostal v Miamiju, Chrisa Bosha pa uvrščajo v "paket" ali z Jamesom ali Wadom. Dirk Nowitzki naj bi zagotovo ostal v Dallasu, Paul Pierce v Bostonu, največ možnosti za podpis pogodbe z Amarom Stoudemirejem pa prispisujejo Phoenixu.

Atlanta Johnsonu ponudila 120 milijonov dolarjev
Prvi korak na "NBA-tržnici" je naredila Atlanta, ki je svojemu zvezdniku Joeju Johnsonu ponudila maksimalnih 120 milijonov dolarjev za šest sezon.