Krka je v soboto presenetila Olimpijo v polfinalu slovenskega pokala, tokrat pa dilem o zmagovalcu ni bilo. Foto: www.alesfevzer.com
Krka je v soboto presenetila Olimpijo v polfinalu slovenskega pokala, tokrat pa dilem o zmagovalcu ni bilo. Foto: www.alesfevzer.com

Gosti, ki so v nedeljo osvojili slovenski pokal, so se v Stožicah upirali le v uvodnih minutah. Vodili so z 9:8, nato pa je Olimpija pobegnila z delnim izidom 10:0. Vrnitve za lekarnarje ni bilo več. Motivirani zmaji so v uvodni minuti druge četrtine prvič povedli z dvomestno razliko. V 16. minuti je bilo že +20, tik pred polčasom +29.

Nadaljevanje na parketu ni prineslo spremembe in edino vprašanje je bilo, s kakšno razliko bodo Ljubljančani slavili. Varovanci Jurice Golemca so pred 300 gledalci grizli in grizli brez prestanka, v drugi minuti zadnje četrtine so vodili že 82:41. Najvišja prednost gostiteljev je bila prav ob koncu tekme. Novomeščani so v zadnji četrtini dosegli zgolj štiri točke.

Najboljša strelca pri Cedeviti Olimpiji sta bila Kendrick Perry z 20 točkami in Jarrod Jones, ki jih je dosegel 17, za Krko pa so trije igralci dosegli po sedem točk.

Cedevita Olimpija napada 18. naslov državnega prvaka, Krka lovi osmega. To je že deseti medsebojni finale slovenskega prvenstva. Šest jih je dobila Olimpija, tri Krka.

Golemac pričakuje enak pristop in energijo v petek
"Višina zmage ni pomembna. Pomembna je zmaga in vodstvo v finalu. Vsega skupaj še ni konec in v naslednjo tekmo moramo vstopiti z enakim pristopom in enako energijo. Po zadnji tekmi smo se pogovorili z igralci, ugotovili da so izjemno motivirani in jezni predvsem nase in zato ni bilo potrebne nobene posebne psihološke priprave. Po prvem polčasu smo visoko vodili, a to nas ni uspavalo, saj smo se zavedali, da tekma ni končana. Do konca je bilo še dvajset minut in nekaj slabih odločitev takoj lahko pokvari tok srečanja. Igralci so tokrat dobro reagirali in odigrali drugi polčas s pravo mentaliteto in odigrali odlično obrambo," je povedal trener Olimpije Jurica Golemac.

Finalna serija se igra na tri zmage. Druga tekma v Novem mestu bo v petek ob 16. uri, tretja pa znova v Stožicah v nedeljo ob 17.30. Morebitni četrta in peta sta na sporedu 1. in 3. junija.

Motivirani zmaji povozili Krko na prvi finalni tekmi

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, finale, prva tekma:
CEDEVITA OLIMPIJA - KRKA 1:0
97:45 (21:12, 33:14, 21:15, 22:4)
Perry 20, Jones 17, Blažič 14, Murić 9, Dimec in Hopkins po 8, Brown 6, Rupnik 5, Duščak 4, Radović in Hodžić po 3; Kosi, Lapornik in Vrabac po 7, Milovanović in Škedelj po 6, Vučetić 5, Barič 4, Stipčević 3.

Prosti meti: 14/18, 6/13.
Met za tri točke: 11/25 (Perry 4, Jones 3, Blažič, Rupnik, Radović, Hodžić); 5/33 (Kosi, Lapornik, Vučetić, Barič, Škedelj).
Osebne napake: 23; 24.

Igrajo na tri zmage.