Alen Omić si želi spor s KZS-jem čim prej končati. Foto: Vladimir Nikolič
Alen Omić si želi spor s KZS-jem čim prej končati. Foto: Vladimir Nikolič
Matej Avanzo
Matej Avanzo je prvič v zgodovini sprožil disciplinski posotpek na častnem razsodišču Košarkarske zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Omić bi se moral štiri dni po evropskem prvenstvu mlajših članov v Sloveniji zglasiti na zboru članske reprezentance, a ga ni bilo.

Avanzo: "Ukrepajte kar se da strogo"
"Medtem ko so preostali štirje udeleženci akcije reprezentance mlajših članov do 20 let (Matej Rojc, Luka Rupnik, Klemen Prepelič in Marko Pajić) brez kakršnih koli težav pravočasno prišli na dogovorjeni zbor, se Alen Omić v Kranski Gori ni pojavil. In to brez kakršnega koli opravičila, obvestila ali tehtnega razloga. Tako vas, spoštovana predsednica Častnega razsodišča KZS, vljudno naprošam, da zoper gopoda Omića v izogib nadaljnjim nedopustnim ravnanjem in omadeževanju KZS, slovenskih košarkarskih reprezentanc ter Republike Slovenije kar se da strogo ukrepate in s tem preprečite, da bi se podobna ravnanja mladih košarkarjev na naših tleh v nadaljnje še dogajala," je v pismu predsednici častnega razsodišča pri KZS-ju Meliti Ažman zapisal Avanzo.

Omić: Sprejel bom poziv, a s temi ljudmi se ne bom družil
Alen Omić v pismu za javnost odgovarja: "Spoštovani gospodje, ne želim se prerekati pred sodiščem, niti iskati pravice. Ponosen sem, ker bom po številnih odpovedih v zadnjih letih prvi, ki bo za to odgovarjal pred častnim sodiščem. Pripravljen sem sprejeti vsako kazen v upanju, da to pomeni, da se na KZS-ju nekaj menja in da bodo veljala ta pravila za vse. Ponosen sem na svoje slovensko državljanstvo in še naprej se bom z vsem srcem boril za ime in ugled Slovenije. Žal pa to ne velja za KZS. Sprejel bom naslednji reprezentančni poziv, ker moram iz spoštovanja do moje države spoštovati vsa pravila in akte, nimam pa nobene želje, da bi se družil s temi ljudmi.

Zastopnik: Končajte lov na čarovnice
Svoje je dodal še njegov zastopnik Enes Trnovčević: "Brez vsakršne želje, da se branim ali pa da branim Alena, vas prosim, da končate lov na čarovnice. Pokažite, da ste velika in resna organizacija ter sami določite kazen za Alena. Če že niste imeli poguma, da bi preučili in odkrili razloge številnih prejšnjih odpovedi. Sedaj ste se spravili nad Alena. Ne poznam razlogov, zakaj je Vaš direktor »česa že« navedel toliko neresnic (tisto, kar predvidevam, bi se lahko razumelo kot žalitev, pa zato raje molčim). Pa nič zato, dajmo ga poslušati in preženimo še tisto malo igralcev, ki sploh pridejo na zbor reprezentance. Z naše strani je te drame konec. Prosim vas še enkrat, določite kazen in pustite Alena na miru, da lahko igra in trenira.”