Mangok Mathiang je izvrsten skakalec. Foto: AP
Mangok Mathiang je izvrsten skakalec. Foto: AP

Kot poroča Eurohoops, je stoženski klub s 27-letnim in 208 centimetrov visokim orjakom sklenil enoletno sodelovanje. V pretekli sezoni je blestel v Bahçeşehirju, kjer je v turškem prvenstvu v povprečju dosegal dvojni dvojček, 12,7 točke in 10,6 skoka, s čimer je bil prvi skakalec lige. Predtem je igral za Cremono, s katero je osvojil italijanski pokal.

Po šolanju na univerzi Louisville je na štirih tekmah oblekel dres Charlotte Hornetsov, vmes pa igral tudi v razvojni ligi za Greensboro Swarm. Mathiang je rojen v južnosudanski prestolnici Džubi, že v otroštvu pa je zapustil nemirno domovino in se preselil v Avstralijo. Zaigral je tudi že za avstralsko izbrano vrsto. Po Aronu Baynesu in Mitchu McCarronu bo, kot kaže, postal tretji Avstralec, ki bo oblekel dres Olimpije.

Jurica Golemac je pred kratkim z izbranimi besedami govoril o Mathiangu, za katerega je dejal, da ga spremlja že dalj časa. Center je z dobrimi igrami postavil svoje ime na evropski zemljevid in je bil na seznamu želja številnih klubov, tudi Panathinaikosa in Partizana. V Ljubljani imajo že dva centra, Ivana Marinkovića in Žigo Dimca, na položaju pet pa lahko igra tudi Mikael Hopkins.