Dan Duščak se je vrnil v domovino. Foto: Cedevita Olimpija
Dan Duščak se je vrnil v domovino. Foto: Cedevita Olimpija

Dan Duščak, ki je v četrtek praznoval 18. rojstni dan, je ob vrnitvi v Ljubljano povedal: "Podpis pogodbe s Cedevito Olimpijo je velika stvar zame osebno in za mojo družino. V klubu lahko napredujem kot igralec in kot oseba."

Z novo okrepitvijo, ki igra na mestu organizatorja igre, sta zadovoljna tudi športni direktor Sani Bečirović in trener Jurica Golemac. "Duščak je zagotovo igralec, ki bo dolgoročni projekt našega kluba in okoli katerega bomo v prihodnje gradili ekipo. Prepričani smo, da ima Dan vse možnosti za to, da bo nekega dne prvi organizator igre našega članskega moštva," je dejal Bečirović.

"Dan Duščak je slovenski košarkar, domači fant iz izredno športne družine. Zelo ponosni smo na to, da se je vrnil v domovino. V ekipah mlajših starostnih kategorij Reala Madrida je igral zelo pomembno vlogo, v pretekli sezoni pa je na nekaterih turnirjih zaigral tudi v dresu članskega moštva. Takoj ko smo ga videli, smo ga želeli pripeljati v Cedevito Olimpijo. Prihodnost je torej tu in prepričani smo, da smo v moštvo dobili fanta, ki bo pustil velik vtis in pečat v našem klubu," je dodal Golemac.

Jan Kosi je tako kot pred kratkim Nejc Barič iz Kopra odšel v Novo mesto. Foto: KK Krka
Jan Kosi je tako kot pred kratkim Nejc Barič iz Kopra odšel v Novo mesto. Foto: KK Krka

Kosi in Rebec nova člana Krke

Medtem je Krka sporočila, da bosta v prihodnji sezoni njen dres nosila tudi Jan Kosi in Jan Rebec. 204 centimetre visoki Kosi je šport pot začel pri Elektri. Zadnja štiri leta je preživel v Kopru, kjer je bil član Primorske. Z ekipo je osvojil tri zaporedne pokalne naslove, lani je bil tudi državni prvak. Kosi je tudi občasni slovenski reprezentant. V pretekli sezoni je v državnem prvenstvu dosegal po 6,1 točke in 4,2 skoka.

Rebec je košarkarsko pot začel v domači Pivki, potem pa igral za Koš Koper. Iz Pivke v Koper se je selil star 13 let, ostal pa je pet sezon. V Pivki je nadaljeval v 3. ligi, potem pa igral za Ajdovščino, LTH Castings Škofjo Loko, Šenčur GGD, Petrol Olimpijo in Šentjur. Za ekipo Šentjurja je v lanski sezoni v slovenski ligi vknjižil po 11,6 točke, 3,5 skoka in 2,7 podaje.

V člansko ekipo smo dodali še dva igralca, ki sta že okusila igranje v Ligi ABA. Verjamemo, da bosta v dresu Krke naredila še korak naprej. S prihodom Kosija in Rebca nadaljujemo gradnjo slovenskega ogrodja ekipe.

Jure Balažić, direktor Krke

"Zelo sem vesel, ker sem prišel v klub, v konkretno sredino, ki premore bogato in uspešno zgodovino. S sabo prinašam željo, boj, dobro obrambo in željo po zmagi! Upam in želim si podpore s tribune, z moje strani pa, da se bomo maksimalno potrudili,“ je povedal Kosi. Rebec pa dodal: "Zelo sem vesel, ker sem dobil priložnost, da pokažem v Krki, kaj znam. S svojim načinom igre prinašam agresivnost v obrambi, to bo moja prva naloga, to od mene pričakuje trener. Lahko obljubim, da bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe in skušali zbrati čim več zmag.