Kawhi Leonard je tretjič zavrnil večji kupček denarja, kot bi ga lahko dobil. Vse bi lahko unovčil leta 2021, a nadaljnjo pot lahko krojijo tudi poškodbe. Foto: Reuters
Kawhi Leonard je tretjič zavrnil večji kupček denarja, kot bi ga lahko dobil. Vse bi lahko unovčil leta 2021, a nadaljnjo pot lahko krojijo tudi poškodbe. Foto: Reuters

Leonardu, ki je Toronto popeljal do prvega naslova prvaka, bo pogodba s Clippersi navrgla 103,1 milijona dolarjev. Prvo leto bo dobil 34,37 milijona, drugo leto 34,37 milijona, tretje leto, iz katerega lahko izstopi, pa bi dobil 36 milijonov.

Junija 2021 lahko iz pogodbe, podpisane še z Oklahomo, izstopi tudi Paul George, katerega prihod je Leonard pogojeval, da pride v LA Clipperse.

Oba košarkarja bosta junija 2021 verjetno izkoristila igralsko opcijo, saj se jima nasmiha še zajetnejša pogodba. Clippersi bodo takrat imeli t. i. Birdove pravice tako za Leonarda kot Georgea. Prvemu lahko takrat ponudijo 196 milijonov za štiri leta, drugemu pa 254 milijonov za pet let.

28-letni Leonard se je tako še tretjič odrekel maksimalni pogodbi, ki bi jo lahko dobil. Že s San Antoniem bi lahko podpisal t. i. supermaks pogodbo za 221 milijonov dolarjev. S Torontom je imel na mizi 190 milijonov dolarjev, Clippersom pa je zavrnil 141 milijonov dolarjev.

Podobno pogodbo kot Leonard naj bi z Brooklynom podpisal Kevin Durant. Tudi on naj bi se Netsom zavezal za dve leti, tretje leto pa naj bi bilo opcijsko.

Bazen prostih igralcev leta 2021 bi lahko bil še bogatejši kot letos. Od pogodb bi lahko poleg Leonarda, Georgea in Duranta takrat odstopili LeBron James, Bradley Beal, Blake Griffin, Rudy Gobert, Jrue Holiday, CJ McCollum, LeMarcus Aldridge, DeMar DeRozan, Gordon Hayward ...

In podoba Lige NBA bi se lahko spet popolnoma spremenila.