Košarka
Slovenska košarkarska reprezentanca se je znašla v nepirjetnem položaju. Foto: BoBo
       Dejstvo, da so tekmovalni sistem narobe razumeli še na več drugih evropskih zvezah, naše košarkarske hiše ne odrešuje krivde, da se o tem niso prej pozanimali in tega pravočasno raztolmačili igralcem. Konec koncev je predsednik KZS-ja pravnik, ki naj bi bolje kot drugi vedel, da je treba pogledati pod vsak kamen, zategniti vsak jermen in preveriti vse čutare, preden se spustiš v dirko.       
VIDEO
Poraz košarkarjev ne vpli...
VIDEO
Športna zgodba: po porazu...

Dodaj v

Samoumevnosti ne potrebujejo razlage, novosti pač

Jutranja športna zgodba na Valu 202
27. februar 2018 ob 11:34
Ljubljana,Minsk - MMC RTV SLO

Slovenski košarkarji se gostovanja v Belorusiji zagotovo ne bodo radi spominjali. Najprej so dan pred tekmo kvalifikacij za SP izvedeli, da je tekmovalni sistem drugačen, kot je v navadi, in da jih lahko poraz v Minsku drago stane.

Nato so tekmo, ki je dobesedno čez noč postala precej pomembnejša, izgubili.

Ko je Slovenska reprezentanca s strokovnim štabom v soboto pristala v Minsku, je bil košarkarski svet lep in sončen. Ekipa je v Črni gori prišla do pomembne zmage, uvrstitev v drugi del kvalifikacij so imeli Slovenci praktično v žepu. In s tem tudi dragocene točke, ki so jih na ta način dobili.

Srečanje z Belorusijo je bilo manj pomembno. Na letališču v Podgorici sem v neformalnem pogovoru slišal, da si konec koncev lahko privoščijo tudi poraz, saj bo Belorusija zadnja v skupini in tako na nadaljevanje kvalifikacij to ne bo imelo vpliva. Odločitev, da selektor Rado Trifunovič na željo turškega delodajalca omogoči predčasen odhod z akcije Gašperju Vidmarju je bila nenavadna, a vsaj delno razumljiva.

Kako hitro se stvari v športu spremenijo!

Zaporedje nesrečnih dogodkov je pripeljalo do tega, da je tri dni pozneje slovenska reprezentanca v precej težkem položaju. Igra proti Belorusiji je bila na trenutke brez repa in glave, posebej v obrambi, kjer so Belorusi kot za stavo uspešno zaključevali protinapade brez pravega odpora in z lahkoto dosegali koše po odbitih žogah.

Tu se je poznala odsotnost Gašperja Vidmarja. Najboljša skakalca Slovenije sta bila branilca, Matic Rebec in Jaka Blažič, oba med najnižjimi na igrišču.

Poraz ima dodatno težo zaradi pojasnila Fibe, da se v drugi skupinski del kvalifikacij, ki se bo začel novembra, prenašajo točke z vseh tekem v prvem delu, tudi tistih, ki jih bodo ekipe osvojile proti najslabši reprezentanci v skupini. S seboj bo torej vsak prenašal vse, tudi crknjeno kljuse. Gre za – milo rečeno – nenavaden sistem. V preteklosti je veljalo, da štejejo le medsebojni izidi reprezentanc, ki napredujejo.

Da ne bo pomote, vsak je za pravilno tolmačenje pravil odgovoren sam. Dejstvo, da so tekmovalni sistem narobe razumeli še na več drugih evropskih zvezah, naše košarkarske hiše ne odrešuje krivde, da se o tem niso prej pozanimali in tega pravočasno raztolmačili igralcem. Konec koncev je predsednik KZS-ja pravnik, ki naj bi bolje kot drugi vedel, da je treba pogledati pod vsak kamen, zategniti vsak jermen in preveriti vse čutare, preden se spustiš v dirko.

Po drugi strani pa ... Kako naj bi kaj takega sploh pričakovali? Samoumevnosti ne potrebujejo razlage, novosti pač.

S tem pojasnilom in razlago je Fiba še enkrat pljunila v lastno skledo. Že dejstvo, da so morali pravila tolmačiti sredi tekmovanja, kaže na pomanjkanje stika z resničnostjo. Če boste na njihovi spletni strani iskali podrobnejšo razlago tekmovalnega sistema, - recimo kakšen bilten na 90 straneh - boste vedno znova naleteli na poldrugo minuto dolg filmček, ki je sicer dovolj dober za širše množice, za uradnike, novinarje in tekmovalce pa čisto premalo.

Tekmovanje gre naprej in evropski prvaki so zdaj pred težko nalogo. Za vsaj približno mirno poletje bodo junija potrebovali vsaj eno zmago na domačih tekmah s Španijo ali Črno goro. Sicer se bo svetovno prvenstvo zelo oddaljilo.

Ker niti približno ne moremo reči, kdo bo v naslednjem oknu zaigral za reprezentanco in kako močni bodo tekmeci, lahko do takrat le upamo, da se spor v evropski košarki čim prej reši in da podobnih presenečenj, kot je bilo tokratno, ne bo več. Seveda pa bo treba igrati bolje. Če v zadnjih treh minutah in pol dosežeš vsega eno točko, boš v sodobni košarki težko premagal resnega tekmeca.

Matej Hrastar, Val 202
Prijavi napako
Komentarji
burek12
# 27.02.2018 ob 11:43
Dejstvo, da so tekmovalni sistem narobe razumeli še na več drugih evropskih zvezah...

To zveni podobno temu ko šolarček prinese prvi cvek domov. "Mami nisem edini, pol razreda je dobilo enko!"

KZS sedi, nezadostno (1)!
Ogroženi
# 27.02.2018 ob 11:48
Dve dejstvi:
1. sistem kvalifikacij je popolnoma neumen in bi ga dejansko bilo potrebno razveljaviti, saj se z njim praktično ne strinja nobena od reprezentanc, ki zadnja desetletja kroji svetovni košarkaški vrh. Elite v mednarodni zvezi so spet naredile nekaj, kar je po godu kapitalu, ne pa ljudem ali športu
2. Naši so igrali raztrgano, toplo-hladno, neosredotočeno. In tudi proti nasprotniku so se spravili zraven kot, da je tekma že dobljena.
PS: Trifunović: bo treba še nekaj žgancev pojest, preden se boš lahko dejansko oklical za trenerja. Trenutno ima reprezentanca pomočnika trenerja, ki opravlja v.d. funkcijo trenerja. Za trenerja je očitno, še ni zrel.
2px_orbitala
# 27.02.2018 ob 12:02
Lejte ljudje, to je tko, kot na OI, ko so Američani izgubili proti nam. Tko kot mi nismo meli Dragića in Dončića, oni niso meli NHL-ovcev. Mi smo pa se norčevali iz njih. Karma je prasica.
čarli23
# 27.02.2018 ob 12:20
Dobit 93 točk od Belorusov in zbrati 18 skokov je sramota, potem pa še jokati nad FIBO... tekma je bila izgubljena na začetku, ta Beloruski Američan je v prvi četrtini osmešil Rebca in izgledal kot Russell Westbrook, potem so še ostali Belorusi postali samozavestni... Slabo se nam piše ko se poslovi Vidmar pod košem, z mehkužnimi centri tipa Dimec, ki ga preskoči vsaka stara mama se nam slabo piše... Včeraj so Belorusi polagali mimo njega kot da ga ni, bi moral iti preveriti v statistiko če je že kdaj imel kako blokado v karieri... Pa baje se Real Madrid zanima za njega...
Mirko Tipka
# 27.02.2018 ob 12:06
ko nam ne gre, so drugi krivi za neuspeh... danes tekmovalni sistem, jutri sodniki, pojutrišnjem pa breji golobi....
kass
# 27.02.2018 ob 11:55
sramota, če je bil poraz še včer zjutraj tako rekoč kot nepomemben, pa naj še vedno ustrajajo pri tej odločitvi in naj bodo odgovorni za morebitni kiks v kvalifikacijah, če se bo izkazalo, da je bila ta tekma še kako pomembna...., sicer pa vsaka tekma bi mogla bit pomembna, sploh kot evropski prvaki nebi smeli jemati tekme neodgovorno...
Bivši uporabnik
# 27.02.2018 ob 12:06
Kdo bi si mislil, da bo avtokoš Zagorca odločilen =)
don_draper
# 27.02.2018 ob 11:51
To je blamaža...
jakosol
# 27.02.2018 ob 12:20
Naj bo jasno, da poraz proti Belorusiji nima opravičila.
Je pa res, da je FIBA podobno smešna organizacija kot EHF. Sredi kvalifikacij se drugače tolmači tekmovalni sistem, ki bi moral biti kristalno jasen že pred začetkom. A je tako težko v pravilnik zapisati, da se v drugi del nesejo tudi rezultati proti najslabšim? Seveda pa je tudi vprašanje, zakaj zveze niso zahtevale dodatne obrazložitve sistema že pred začetkom kvalifikacij, če stvari niso bile jasno napisane. Te kvalifikacije so milorečeno smešne, saj večina ekip nastopa z B ali C zasedbo. Paradoks pa je, da večina teh igralcev, ki se borijo za preboj na SP, le tega potem ne bo videla, ko se bodo pridružil igralce iz NBA in Evrolige.
Torej, drugorazredna delovna sila naj pribori nastop na SP, smetano pa bodo pobrali prvorazredni.
Rui
# 27.02.2018 ob 13:04
......druga plat je pa tista zaskrbljujoče.

Gre predvsem za dejstvo da ima naša reprezentanca 5-6 vrhunskih igralcev, ostali pa so "vodonoše", ki so sicer zelo pomeni tudi za ekipni uspeh in tako je bilo na EP. Vloge točne razdeljene, ekipa dobro vodene, rezultat je znan......

Danes pa imamo reprezentanco sestavljeno iz i samih"vodonoš", ki želijo biti nekaj kar niso in žal nikoli ne bojo.

Tudi če smo evropski prvaki, moramo biti realni, da je reprezentanca brez obeh Dragičev, Dončiča, Tončija in Vidmarja zgolj ena sila povprečna reprezentanca, ki jo ob slabem dnevu lahko premaga skoraj vsak!
ata
# 27.02.2018 ob 13:47
Dobili si 93 točk!
Za to ni kriva FIBA, ne odsotnost Vidmarja, ampak izključno slaba igra v obrambi!
Quade
# 27.02.2018 ob 13:21
Slovensko reprezentanco bi jaz takole razdelil:

Big3

Goran Dragić
Luka Dončić
Anthony Randolph

Podporna enota

Klemen Prepelič
Gašper Vidmar
Zoran Dragić
Jaka Blažič

"Mladi" upi


Aleksej Nikolić
Vlatko Čančar

Tako imenovana "radna snaga" / zabavni program


Žiga Dimec
Saša Zagorac
Matic Rebec
Edo Murić
Luka Rupnik
Miha Lapornik
Gregor Hrovat
Blaž Mahkovic
...
alah
# 27.02.2018 ob 12:58
25 let smo v slovenskem športu uživali v kvalifikacijah, ko smo visoko motivirani občasno premagovali evropske in svetovne velikane in se dokazovali, da smo enakovredni. Sedaj, ko smo pa evropski prvaki in so se vloge obrnile, pa jokamo... Halo, zdaj nismo več outsiderji, zdaj moramo braniti čast evropskih prvakov, dobrodošli v novi vlogi...
bleeeee
# 27.02.2018 ob 11:51
Pa gre dejansko za pravilnik, ki je bil že vnaprej pripravljen in jasen, vendar ga reprezentance niso natančno pogledale, ali pa gre za nekaj novega, kar iz prvotno pripravljenih pravil ni bilo razvidno?
levkup
# 27.02.2018 ob 13:46
Povsem zasluženo so bili naši poraženi.
Pravila fibe gor ali dol.
Košarkarska pravila so v bistvu preprosta.
Igraj srčno obrambo in trudi se v napadu pa
bo tudi v primeru poraza stvar lažje prebavljiva.
Če se pa važiš in prideš na igrišče kot, da si
"bog in batina", ter evropski prvak ?
Hkrati pa pozabiš,da sta tako BOG kot BATINA
odsotna, potem ti ni pomoči na žalost.
moj komentar
# 27.02.2018 ob 13:42
Jaz krivdo za odgovornost polagam na KZS in vodilni štab reprezentance, ki sta delovala neresno, nestrokovno in neodgovorno.
Če se nam ne uspe uvrstiti na SP, morajo odgovorni letet dol s funkcij. V nasprotnem se naši košarki na splošno ne piše dobro.
sstok
# 27.02.2018 ob 13:27
Že zato, ker smo evropski prvaki, moramo vsako tekmo igrati na polno in z najboljšimi igralci kar jih imamo.
Če se je vsak potrudil do maksimuma, potem so dodatne debate nepomembne. Če se pa kdo ni, pa naj gre. Motivrani, četudi manj nadarjeni so zmeraj bolj uspešni od nezainteresirabih nadarjenih.
sandiego1995
# 27.02.2018 ob 12:15
Z katerimi koli igralci mi igrali proti Belim Rusom, je to SRAMOTA, kar so si privoščili naši.

Ampak, tudi te kvalifikacije so burleska brez primere. To ni ničemur podobno in jaz bi na SP poslal kadetske reprezentance vseh držav, ki se bodo tja uvrstile. Pa naj se ti fosili na FIBI zamislijo, kakšno spakedralo so naredili iz nekoč drugega športa, za nogometom.
veza
# 27.02.2018 ob 16:28
In kakšne zasluge ima KZS za naslov EP?
Edino te, da so poslušali Gorana, da je pripeljal Kokoškova in potem sta skupaj sestavila mozaik igralcev, verjetno sta tudi Randolfa prek Dončića sama zrihtala.
Uni na KZS so pa paprije podpisali in ja, mogoče so lobirali pri Vilfanu, da se je sprejel tisti zakon.
Zdaj so pa kot kura brez glave.
rajko234
# 27.02.2018 ob 15:13
Če smo jih hvalili za evropski naslov, jih lahko kdaj tudi malo kritiziramo.
Fiasco, v tekmovalnem in organizacijskem smislu.
Sir Charles
# 27.02.2018 ob 14:44
Kaj jamrate. Smo brez ključnih igralce in smo daleč od velike ekipe. Tudi Španija z svojo možno ligo je zelo zelo bleda ekipa.

Malo smešno je tole jamranje. To so kvalifikacije kjer se take stvari dogajajo zato, ker ne igrajo najboljši. Nam manjka 4-5 najboljših igralcev in tako majhna država si pač tega ne privoščit. Poglejte v kašnem sranju so Hrvati. Srbi so samo zaradi sreče premagali Avstrijo. Ena slaba tekma ne more spremenit dejstva, da bomo še 4 leta evropski prvaki in da še vedno imamo 18 let stareg Dončiča okoli katerga je treba gradit novo reprezentanco.
taubi
# 27.02.2018 ob 14:00
Kaj jamrate. Smo brez ključnih igralce in smo daleč od velike ekipe. Tudi Španija z svojo možno ligo je zelo zelo bleda ekipa.
Rui
# 27.02.2018 ob 12:55
Če bi Beloruse premagali, se ne bilo toliko ukvarjali s tem sistemom.....ne glede na pravilnik če zmaguješ na igrišču te to ne prizadene...
Boby21
# 27.02.2018 ob 17:41
Vsi ti sistemi, kjer se točke z zadnjim ne prenašajo v nadaljne tekmovanje, omogočajo taktiziranje in igranje s pol moči na določenih tekmah. Kar zame ni več šport.
poletjevskoljki
# 27.02.2018 ob 14:37
Men pa moti nekaj drugega ... nisem noben simpatizer FIBE ampak zanimivo je, da novinarji bentijo le nad odločitvami FIBE med tem, ko Euroligo pustijo popolnoma pri miru. In zanimivo je razmišljanje nekaterih na forumu, ki FIBO povezujejo s kapitalom in lakomnostjo za denarjem ... Resnica pa je ta, da je Euroliga lakomna organizacija, ki s kapitalom in grožnjami zadržuje igralce , da bi ti lahko zaigrali za reprezentanco. Euroliga bi lahko vse uredila z manjšo spremembo urnika oz. s premikom cca dveh kol lige a interesa očitno ni. Je treba kazati mišice. Vsaj meni bi bilo nadvse zanimivo, če bi lahko v Ljubljani, sredi sezone gledal tekmo s Španijo z najboljšimi igralci izvzemši NBAjevce.
moj komentar
# 27.02.2018 ob 13:40
Kolikor težje se zleze na tron, toliko lažje se z njega zleti dol....
Umivalnik
# 27.02.2018 ob 12:24
Belorusija potolkla evropske prvake. #complacency
threepointer
# 27.02.2018 ob 23:38
Sem se potrudil in se prebil skozi tvojo solato. Sem vedel, da bo brez veze in je bilo res.

Drugače pa jaz za naše športnike navijam z vsem srcem. Če pa si včasih zaslužijo kakšno kritiko, si pač jo. Nekaj, kar ni dobro, ne bom nikoli hvalil. Še vedno pa sem velik optimist glede uvrstitve na SP, čeprav smo si sedaj uvrstitev precej otežili.
veza
# 27.02.2018 ob 16:34
stojan-lencek

še enkrat, da smo prišli na vrh, je bilo tudi nekaj sreče, ker so mnogi nasprotniki manjkali in bil je to projekt Gorana Dragića, ki se ne more več ponovit.
Fant ja udaril po mizi in prepričal tiste na vrhu, da so mu sledili in potem še soigralce, sedaj je to zgodovina, na žalost.
Dvomim, da se bo taka pravljica še ponovila.
simon-rupsi
# 27.02.2018 ob 14:33
To, da niso sploh skakal in zapiral pod košem.. kaj tem ni jasno? če ne znajo naj mene pokličejo jim bom pojasnil in poazal zapiranje pod obročem, kako se zagradiš, kako se prevzema v obrambi na blokado.

To so osnove. Kaj boš čakal, da ti žoga pade v roke? Blamaža!

Pa tud volje niso pokazali in eno divjanje v napadu in metanje trojk do onemoglosti.

Bejž nekam s tako kur..čevo amnemično igro.

Da si visok 2.10 cm.. žoge ti morejo v roke padet.
safet
# 27.02.2018 ob 14:08
KZS - od junaka, do bedaka!
sosedova mica
# 27.02.2018 ob 12:26
Bodo mel pa dopust.
Fleaa
# 27.02.2018 ob 12:04
ma glejte to sploh ni pomembno.... važno je, da smo mi evropski prvaki in kot taki strah in trepet svetovnih parketov... kamorkoli pridemo, nasprotniki imajo že hlače pri kolenih
mladi portugizac
# 28.02.2018 ob 13:26
Največja sramota je to, da smo SPET (po zokiju) sredi kvalif. ciklusa pustili, da eden od nosilcev zapusti reprezentanco! To se v resni in urejeni organizaciji ne sme dogajat. In ne mi tle o "pomembnih" in "nepomembnih" tekmah! Vsaka tekma, ki jo odigra evropski prvak je pomembna, tudi če je proti zadnjeuvrščeni reprezentanci na lestvici. Ampak očitno večina pri nas sploh ni sposobna razumeti oz. dojeti, da z mega uspehom (kar osvojitev evropskega naslova v košarki definitivno je) pride tudi mega odgovornost. Po eni strani bi radi, da se nas zdej kot evropske prvake temu primerno spoštuje in tretira, po drugi strani pa sredi ciklusov spuščamo nosilce domov, ker smo pripravljeni izgubiti po raznoraznih evropskih vukoj..inah.
Tako to ne gre, dragi slovenčki.
Na pou Slovenc
# 27.02.2018 ob 17:46
To je res malo neodgovorno od kzs, kdo pa je konc koncev reku da bo Belorusija zadnja!
robby
# 27.02.2018 ob 15:48
Tudi jaz mislim da smo si sami krivi za poraz...zmagat je treba vsako tekmo!!!! In ne na neka pravila gledat kaj se tice kvalifikacij....tale trifunovic nima za burek. ...kake luzerje imamo za trenerbe saj nemores verjet....
Lovec
# 27.02.2018 ob 13:15
Mi smo Evropski prvaki, vse ostalo je Blakansko razmišlanje.
Fleaa
# 27.02.2018 ob 12:37
sem gledal nekaj več kot zadnji dve minuti od tiste kontre in polaganja Jakija, ko je blo potem namesto +6 samo še +2 .... pa bogami fantini če bi zdej takrat na parket poslal Lakoviča & Miliča kljub tistim + 15/20 kg kar je pridelal ni hudič, da proti tej sila povprečni Belorusiji nebi dva koša sama skup spacala... tko pa enkrat se Rebec pod koš zaleti "kao u prodor" ko pa že vsi vedo, da niti pogledat ne upa proti košu, pa potem Blažič nekaj solira, pa Prepelič se pod koš zakaja.....
Lakovič & Milič u trenerki bi več skup spacala .....
alexsij
# 27.02.2018 ob 12:06
ja tak je to.. ko se boste začel zavedat, da je današnja Kzs garnitura z naskokom najslabša, boste mogoče ene stvari vidli drugače.. mislim vsak ki je pogledal malo erjavca in njegove izjave, mu je hitro jasno da tip ne ve kaj se dogaja.. in to da smo bli evropski prvaki so zaslužni igralci in trener kokoškov.. edino kar so dobro naredili je randolph, pa še to stavim da je dončič bil bolj zadolžen za to, da je slednji igral za repko... vse ostalo kar so uspeli erjavec, rašo in kompanija naredit je precej žalostno (nagrade po prvenstvu ki jih ni bilo, spor s sodniki, ...).. in izgovarjanje na fibo (roko na srce, niso daleč stran od našga kzs-ja) je čist odveč..
kramci
# 27.02.2018 ob 20:01
In kakšne zasluge ima KZS za naslov EP?
Edino te, da so poslušali Gorana, da je pripeljal Kokoškova in potem sta skupaj sestavila mozaik igralcev, verjetno sta tudi Randolfa prek Dončića sama zrihtala.
Uni na KZS so pa paprije podpisali in ja, mogoče so lobirali pri Vilfanu, da se je sprejel tisti zakon.
Zdaj so pa kot kura brez glave.


Se popolnoma strinjam. Tudi glede nagrad ko so naši bli Evropski prvaki, kolker vem jih še niso dobili. Vsota na vsakega bi bila tako sramotna (če se ne motim okoli 2000€), daje še do sedaj niso izplačali in čakajo da bodo dobili sredstva. Sramota. Sta pa recimo Fak in Košir po 8 oz. 13000€ za olimpijsko kolajno. Seveda ni treba posebej izpostavit da so se zraven slikali vsi politiki.

Skratka bojim se da na KZS nebojo čisto nič izkoristili dejstvo da smo EVROPSKI PRVAKI.
borut-blas
# 27.02.2018 ob 17:08
zakaj se slepimo da je slovenska reprezentanca brez dragiča, dončiča, vidmarja in randolpha nad povprečjem evrope?
pač ni, še skoka nimajo in nobenega drugega presežka
pač tako je, ni kadra razen teh junakov in nihče ne more nič pomagati
forhand
# 27.02.2018 ob 14:42
Sramota
Zlobni genij
# 27.02.2018 ob 12:14
Vsak poraz boli, ampak ta še bolj, ker naj bi bila zmaga proti Belorusiji zgolj formalnost. A kaj čmo, naši košarkarji so zdaj - po njihovi lastni krivdi - v zelo težki situaciji, in morajo k sreči, na domačih tleh, premagati Špance in Črno Gorce, ki bodo zagotovo pošteno motivirani, in v Sloveniji iskali odmeven rezultat proti aktualnim evropskim prvakom.
Pjanc
# 27.02.2018 ob 11:57
Kje je Miha Vašl? Slabše od Rupnika (45kil) in Rebca (ta gradi kariero na jeziku) definitivno ne bi odigral!!! Upam si trditi da v obrambi celo bolje!
MiD
# 28.02.2018 ob 07:56
Lahko se jezimo na Fibo, lahko na sistem (meni se zdi pravično, da vse tekme štejejo) vendar je bolje gledati nase!
Žal se velikokrat zgodi, da je najboljši igralci "krivi" za poraz. Tri minute pred koncem je Prepelič zgrešil polaganje, dve in pol minute pred koncem je Jaka Blažič zapravil protinapad (obakrat za +6), takoj zatem so Belorusi v protinapadu zadeli. Minuto in pol pred koncem pri izenačenem rezultatu Blažič po prodoru ni zadel, 30 sek pred koncem je ponovno Blažič na silo prodiral pod koš in ni zadel a so naši dobili skok, toda v istem napadu je po prodoru spet Prepelič zgrešil čisto polaganje. V hitrem protinapadu so Belorusi povedli. Štiri sekunde pred koncem ponovno zgrešen prodor Prepeliča, ki je sicer izsilil osebno napako ter zadel le prvi prosti met, v skoku pa so naši naredili osebno napako. Salash je drugega namerno zgrešil...
V zadnjih treh minutah so naši od rezultata 91:87 uspeli zadeti le en sam prosti met pri tem pa so vse napade skušali zaključiti s prodori Blažiča in Prepeliča (Mahkovic in Rebec sta iz razdalje vrgla ob izteku napada). Vprašanje za Trifunoviča je: Zakaj taka odločitev?
Skok Belorusov v napadu je bil red uspešen. To je logična posledica. Krivo je slabo zapiranje prostora toda to je posledica želje, da bi čim prej šli v protinapad. Žal zato v obrambnem skoku naših igralcev ni bilo dovolj. Izjemno se je poznala odsotnost Murića, Trifunović pa ob slabi igri Čančarja, ni poskusil igrati z Dimcem in Zagorcem hkrati. Zato je bila premoč Belorusov v višini zelo očitna.
Ne glede na poraz in izgubljeno točko, ki se prenaša v drugi del, mislim, da ni prav nič izgubljeno. V skupini, ki se križa z našo imajo Turki in Latvijci prav tako dva poraza, vodilni Ukrajinci pa enega. V vsakem primeru morajo za uvrstitev na SP naši premagati neposredne tekmece.
veza
# 28.02.2018 ob 06:38
Da so negativni komentarji lahko vzrok za slabo formo športnikov, tega preprosto ne kupim, čeprav gredo tudi meni na živce.
Posebno stroka se nima kaj izgovarjat na medije ali karkoli, kot strokovnjak si plačan za svoje delo, ali ga opravljaš dobro ali pa se spelji.
veza
# 27.02.2018 ob 16:19
Včeraj ni bilo kemije na igrišču, zakaj, naj ugotovijo tisti, ki so za to plačani.
Da smo krivi sedaj navijači in kavčarji, tega pa ne kupim, moje mnenje, igrali so kot včasih, ko so vsi najprej skrbeli, da se ne preveč izpostavijo, da ne bi prišlo do poškodbe, in potem igraš nekako na pol.
poletjevskoljki
# 27.02.2018 ob 15:51
@ata: vse to drži, ne spremeni pa dejstva, da zaradi tega ne morejo oz, nočejo vsaj malo stopiti nasproti FIBI in preložiti dva kola.
Euroliga postaja vse bolj zaprta liga bogatih, kjer ne bo mesta za manjše, "revnejše". In zanimivo, da se vedno hudujete nad npr. NBA, NHL, ... ligami, ki svojih igralcev ne pustijo na razna prvenstva. Euroliga sedaj to dela še bolj očitno, pa ni prav dosti govora o tem. In kdo ima v teh kvalifikacijah do sedaj največ težav ... po večini repke iz bivše Juge. In zakaj? Zato, ker je en velik procent tudi vodilnih igralcev (in trenerjev) v euroligaških klubih ravno iz področja bivše Jugoslavije. In kaj da Euroliga v zahvalo za to? Cela juga se mora stepsti za eno mesto v EL. Mani to prej smrdi po načrtnem zaviranju košarke na Balkanu, kot ustvarjanju neke kvalitetne lige. Na koncu bodo Euroligo itak sestavljali klubi iz Londona, Pariza, Stockholma ...., mi pa se bomo lahko pod nosom obrisali.
Rui
# 27.02.2018 ob 15:34
Ne zatiskajmo si oči pred očitnim.

Mi smo glede na situacijo okoli prepovedi, glede "na papir" imamo še "najboljšo" postavo.

Španci nastopajo praktično s C ekipo v naši repki je pa kar polovica reprezentance tiste iz EP!!!! In to je tista realnost, in kjer smo ker postava iz EP je praktično neponovljiva.....
Goran (verjetno zaključil)
Luka (odvisno od muhavosti/kompliciranja novega NBA kluba)
Tonči (če zgornji dveh ne bo verjetno ne bo videl smisla)
Zoran (poškodbe?)

Torej vsi nekako tolažimo z tistimi katerih trenutno ni zraven in si slepimo kot da nastopamo sedaj z neko C ekipo.....pa res???
ata
# 27.02.2018 ob 15:16
@simon-rupsi: se povsem strinjam

Nad napadom se ne pritožujem, 92 točk je povsem OK
Kazalo