Marko Simonović trenutno z Unicajo igra v zaključku španskega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Simonović trenutno z Unicajo igra v zaključku španskega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

34-letni srbski košarkar je prišel v Stožice kot nosilec na položaju krilnega centra. V Evropskem pokalu je povprečno v 22 minutah dosegal 10,2 točke, 3,9 skoka in 1,1 podaje, v Ligi ABA pa v 26,7 minute na tekmo 10,4 točke, 3,9 skoka in 0,6 podaje. Vendarle so v zmajevem gnezdu od izkušenega igralca pričakovali več, po dobrem začetku je namreč njegova forma vidno padla. Konec februarja so ga posodili v Malago k Unicaji.

Največji pečat je do zdaj pustil v Crveni zvezdi, kjer je bil vmes tudi kapetan beograjskega velikana. Z rdeče-belimi je dvakrat osvojil Ligo ABA in srbsko prvenstvo. Pred prihodom v Ljubljano je igral za peterburški Zenit, predtem pa med drugim za Pau Orthez, Albo, Budućnost in Hemofarm. S Srbijo je osvojil olimpijsko srebro in postal svetovni podprvak.

Olimpija se je za prekinitev pogodbe dogovorila tudi z nadarjenim slovenskim branilcem Petrom Vujačićem, ki je v Ljubljano iz Rogaške prišel pred začetkom sezone 2018/19. Polbrat Saše Vujačića je bil v pretekli sezoni najprej posojen k Iliriji, v dresu Olimpije pa je letos zaigral na eni tekmi Lige Nova KBM za prvaka ter na drugi tekmi četrtfinalnega niza Pokala Spar s Šenčurjem, proti kateremu je v samem zaključku tekme dosegel edine tri točke v sezoni.