Grki so Panagiotisa Yannakisa vrgli v zrak po lanskem naslovu evropskega prvaka v Beogradu. Se bo slavje ponovilo v Saitami. Foto: EPA
Grki so Panagiotisa Yannakisa vrgli v zrak po lanskem naslovu evropskega prvaka v Beogradu. Se bo slavje ponovilo v Saitami. Foto: EPA
Jorge Garbajosa
Jorge Garbajosa je bil ključ do španske zmage v polfinalu. Foto: EPA

Ekipi sta se doslej srečali 15-krat, Španci so dobili 6 tekem. Košarkarji z Iberskega polotoka bodo zelo pogrešali poškodovanega Pauja Gasola, medtem ko bo Grkom manjkal Nikos Zisis, ki sicer ni igral vse od tekme proti Braziliji. "Zlata medalja okoli vratu bi mi takoj olajšala bolečine," je povedal Gasol, ki bo zaradi zloma narta zamudil največjo tekmo v svoji karieri.



"Odsotnost Gasola je velik minus za Špance. On ni samo zvezdnik, je predvsem moštveni igralec. Pričakujemo zelo težko tekmo. Velikokrat se je že zgodilo, da so ostali igralci ob odsotnosti glavnega zvezdnika presegli svoje zmožnosti," evrofijo znižuje trener Grkov Panagiotis Yannakis.

"Zmaga nad Američani nam vliva samozavest, hkrati pa je velika obveza pred nami. Če izgubimo finale, nam vse ostale zmage ne pomenijo veliko. Morali bomo igrati še bolje kot v polfinalu. Ko se srečata dve neporaženi ekipi, je vse mogoče," je občutke strnil Antonis Fotsis.

"Gasol je naš zaščitni znak, vodja ekipe, zares si ni zaslužil, da mora izpustiti prav finalno tekmo," je povedal drugi junak polfinalne zmage nad Argentino Jorge Garbajosa, na katerem bo tako še več bremena kot sicer.
Nedelja ob 12.30 (prenos na TVS 2):   
GRČIJA - ŠPANIJA                     
                                       
Diamantidis      Fernandez            
Papaloukas       Navarro              
Fotsis           Calderon             
Spanoulis        Reyes                
Papadopulos      Jimenez              
Kakiouzis        Garbajosa            
Tsartsaris       Cabezas              
Hatzivrettas     M. Gasol             
Vassilopoulos    Mumbru               
Schortsianitis   B. Rodriguez         
Dikoudis         S. Rodriguez
Selektor: Selektor: Yannakis Hernandez