Panagiotisu Yannakisu ni uspelo ponoviti žlahtnosti medalje z EP-ja v Beogradu. Foto: EPA
Panagiotisu Yannakisu ni uspelo ponoviti žlahtnosti medalje z EP-ja v Beogradu. Foto: EPA
Navdušenje na španski klopi.
Hernadez: Odločila je želja. Foto: Reuters

"Nismo videli lepe tekme, a vseeno čestitke Španiji. Igrala je s srcem, s strastjo in predvsem z glavo. Moji igralci pa so si preveč želeli zmage. Pri zaostanku 10 točk so izgubili glavo in potrpljenje, tako da ni bilo več poti nazaj," je nemoč svojih košarkarjev razložil Yannakis.

Theodoros Papaloukas, igralec Grčije: "Psihično je bila Španija bolje pripravljena, igrala je fantastično in zasluženo zmagala. A hkrati moramo biti tudi mi zadovoljni, saj smo šele drugič na svetovnem prvenstvu in že imamo srebro. Če bi mi ga kdo ponudil pred dvema mesecema, bi ga vzel z veseljem. Prepričan sem, da se v Grčiji slavi srebrna medalja."

Pepu Hernandez, selektor Španije: "Opravili smo izjemno delo. Igrali smo z veliko samozavesti in z izjemo tekme proti Argentini, ko nismo igrali naše značilne igre, smo odigrali izjemno kakovostno prvenstvo. Videlo se je, da igralci želijo zmagati, in to je bilo po mojem mnenju odločilno."

Pau Gasol, MVP svetovnega prvenstva: "Videli smo izredno tekmo. Moji soigralci so napravili izjemno delo in pravi užitek jih je bilo gledati. Najprej sem mislil, da bom trpel na klopi, toda ko so stvari začele teči v pravi smeri, sem se sprostil in občudoval njihovo predstavo. V zadnjih minutah sem bil tako vesel, da nisem mogel zadržati solz.Ta ekipa je velika tudi brez mene."