Uroš Slokar se po trdem pristanku ni več vrnil na parket. Foto: Reuters
Uroš Slokar se po trdem pristanku ni več vrnil na parket. Foto: Reuters
Uroš Slokar
Uroš Slokar je s tiskovne konference dobesedno odšepal. Foto: MMC RTV SLO/Slavko Jerič

27-letnega centra že nekaj časa muči poškodba noge. Tako je moral zadnjo tekmo predtekmovanja proti Iranu izpustiti, na zadnjih treningih pa je vadil po prilagojenem programu.

Zgrešil ni niti enega meta
Proti Avstraliji je v igro stopil ob koncu prve četrtine, obsedel pa v tretjem delu igre. V 13 minutah igre je dosegel osem točk, pri tem pa ni zgrešil niti enega meta (zadel je dve trojki in eno "dvojko"), zbral pa je še dva skoka.

Na vsak način želel pomagati ekipi
"Noga me je res bolela, a to me ni ustavilo, da ne bi pomagal soigralcem. Vedel sem, da si z igranjem delam škodo, a zavestno sem izbral to pot, saj nisem želel škodovati ekipi, da ne bi niti poskusil. Bolečino sem skušal odmisliti, začel sem sicer v krču, saj nisem vedel, koliko lahko dejansko obremenim nogo. Ko sem jo na koncu preveč obremenil, sem potrgal celotno bandažo, takrat pa sem se moral ustaviti, saj se nisem mogel več premikati," je tekmo opisal 210 cm visoki košarkar.

Ves tim pomaga pri rehabilitaciji
Bo rehabilitacija spet potekala z isto stimulacijsko napravo, kakor je že zadnjih nekaj dni? "Zdravniška služba je 100-odstotno angažirana, verjamem, da me bodo čim bolj skušali spraviti v funkcionalno stanje. Delamo z vsemi mogočimi napravami, hlajenji ... V reprezentanci imamo ljudi, ki delajo maksimalno. Te ljudi zelo spoštujem, saj so pokazali, da imajo tudi oni izjemno željo, da bi uspeli kot ekipa. To se sicer vse dogaja za zaprtimi vrati. Verjamem, da bodo pred naslednjo tekmo dali vsi od sebe, da bi lahko zaigral. Če pa bodo bolečine prehude, se bom moral ustaviti, ker potem vse skupaj ne bo imelo smisla, če ne bo mogel več niti hoditi. Ne glede na vse, moram včasih tudi pogledati nase," je še povedal Slokar.

Iz Carigrada