Slovenski košarkarji so na sedmih tekmah v Turčiji zmagali petkrat. Foto: MMC RTV SLO/Olaf Madsen
Slovenski košarkarji so na sedmih tekmah v Turčiji zmagali petkrat. Foto: MMC RTV SLO/Olaf Madsen
Po Turčiji v boj za 5. mesto

Ali se Slovenija lahko dvigne po tako visokem porazu? "Nič drugega nam ne preostane. Uspeh uvrstitve med osem ne pomeni nič, če potem vse tekme izgubiš z veliko razliko. Imamo dovolj ponosa, smo dovolj izkušeni. To poraz proti Turčiji moramo enostavno prespati, si nabrati dovolj moči in se z mislimi povsem usmeriti v Španijo," je bil odločen Sani Bečirovič.

Za varovance Memija Bečiroviča je boj od 5. do 8. mesta še vedno uspeh, kar pa ne moremo trditi za Špance. "Mogoče so oni še bolj ranjeni kot mi - svetovni prvak je bil namreč izločen. Šlo bo za povsem novo tekmo, kjer bo veliko vlogo igrala psiha - kdor se bo bolje opomogel in sprijaznil s tem, da se ne more več boriti za medalje, bo imel več možnosti za zmago," pravi Sani in hkrati opozarja: "Moramo vedeti, da vsako mesto šteje. Za Slovenijo je velika razlika, ali tekmovanje konča na petem ali osmem mestu. Verjamem, da prav vsi moji soigralci razmišljajo podobno."
Tekma s Španci bo v petek ob 17. uri. V primeru zmage bo Slovenija igrala v nedeljo ob 14. uri tekmo za 5. mesto, v primeru poraza pa v soboto ob 14. uri tekmo za 7. mesto.

Iz Carigrada

Po Turčiji v boj za 5. mesto