Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

MMC v Turčiji - Arhiv

1 2 3

Iz zadnje vrste: Američan, zaljubljen v evropsko košarko in Olimpijo

Liga NBA naj bi bila krona košarkarske igre. Tako razmišlja velika večina ameriških športnih navdušencev, med redke izjeme pa sodi Nick Gibson, ki je v evropsko košarko naravnost zaljubljen.

Peterica presegla stotico - na vrhu Boki

Šest slovenskih košarkarjev je v Carigradu še drugič zaigralo na svetovnem prvenstvu v košarki. Boštjan Nachbar se zdaj ponaša z naslovom najboljšega slovenskega strelca na SP-jih.

Zapisi iz zadnje vrste: Osmo mesto je uspeh, a okno priložnosti se zapira

Slovenska košarkarska reprezentanca je na SP-ju z 8. mestom izpolnila zadani cilj. Mesto med elito je nedvomno uspeh, a nikakor se ne da znebiti kančka slabega občutka. Kot vedno.

Sani Bečirovič: "Četrtfinale ob visokih porazih ne pomeni nič"

Slovenski košarkarji so na svetovnem prvenstvu ostali brez boja za odličje, še vedno pa so v igri za peto mesto. Njihov naslednji nasprotnik je Španija.

Foto: Upi po presenečenju splahneli že ob polčasu

Ob razmerju meta iz igre v korist Turčije (67 %-36 %) drugega kot visoko zmago gostiteljev svetovnega prvenstva v četrtfinalu proti Sloveniji enostavno ni bilo mogoče pričakovati.

Statistika večinoma govori v korist Turčije

Turki so na svetovnem prvenstvu v košarki dobili tekmo več kot Slovenija, kar je tudi eden izmed razlogov, da imajo boljše podatke v večini statističnih kategorij.

Brezec: "Turška cona ni noben bavbav"

Največji turški nevarnosti v četrtfinalu SP-ja v košarki sta conska igra in glasno občinstvo, a slovenski košarkarji mirno opozarjajo, da poznajo recept do zmage.

Foto: Slokar bo (vsaj nekaj časa) lahko pomagal

Slovenska košarkarska reprezentanca je v Carigradu pozno popoldne opravila zadnji odprti trening pred sredino tekmo četrtfinala SP-ja, ko se bo pomerila s Turčijo.

Prednost v daljšem počitku pred odločilno tekmo

"Četrtfinale SP-ja v košarki je največji uspeh Slovenije, a mi si želimo še več. Zakaj ne?" smelo pred sredino tekmo proti Turčiji razmišlja slovenski kapetan Jaka Lakovič.

Kritike so slovenske košarkarje še bolj strnile

"Imeli smo nekaj odpovedi pomembnih igralcev in rezultatsko slabe priprave, a vseeno smo ohranili mirnost in samozavest," o dobrih nastopih v Turčiji pripoveduje Boštjan Nachbar.

V sredo pričakujejo tisoč glasnih slovenskih grl

Turški košarkarji bodo imeli v sredo zvečer v četrtfinalu SP-ja nedvomno premoč na tribunah, v KZS-ju pa vseeno menijo, da bi se lahko zbralo okrog tisoč slovenskih navijačev.

Lakovič: "Za nas četrtfinali niso dovolj"

"Zadovoljni smo, da nam je s četrtfinalom uspelo narediti korak naprej, a verjamem, da to še ni bila naša zadnja beseda," je v Carigradu srečanje z novinarji začel Memi Bečirovič.

Slovensko srce je lahko močnejše od turških navijačev

Slovenija bo v četrtfinalu svetovnega prvenstva v košarki igrala proti Turčiji, ki pred razgretimi navijači igra iz tekme v tekmo bolje. A to velja tudi za Slovenijo.

Slokarja po herojski predstavi spet čakajo terapije

Vsak slovenski košarkar, ki je v nedeljo stopil na parket, je bil junak pri zgodovinski uvrstitvi v četrtfinale SP-ja. A če bi bilo treba izpostaviti le enega, bi bil to Uroš Slokar.

Obramba in samozavest prinesla odličen met z razdalje

Skoraj vsi člani slovenske košarkarske reprezentance so bili po sijajni zmagi nad Avstralijo prešerno razposajeni, mirni Memi Bečirovič pa je bil z mislimi že pred novimi izzivi.

Kapetan Dragić pozitivno miselnost prenesel na vso ekipo

" Ne vlada nobena evforija, ampak pozitivna zmagovalna miselnost, kar po mojem mnenju izhaja iz Dragića in strokovnega vodstva, prevzela pa jo je celotna ekipa ," Tilen Jamnik iz Carigrada povzema ...

Foto: Avstralce strli že v taktični pripravi

Vse skupaj se je zdelo lahko. Celo prelahko. A sijajna zmaga Slovenije v osmini finala svetovnega prvenstva v košarki je imela temelje postavljene v odlični taktični pripravi.

Številke kažejo izenačenost, ne pa moštvenega duha

Pred košarkarskim obračunom med Slovenijo in Avstralijo zdaj veste skorajda vse. Številke pred tretjo tekmo osmine finala na svetovnem prvenstvu namigujejo na veliko izenačenost.

Sani Bečirovič za MMC: Preprečiti avstralsko samozavest

Sani Bečirovič največjo odliko avstralske reprezentance vidi v fizični igri. Slovenija mora na tem področju dobro parirati in preprečiti, da bi se nasprotniki preveč "razleteli".

Foto: O Slokarju se bo odločalo šele na dan tekme

Uroš Slokar je v soboto že lažje treniral, a zaenkrat še vedno ni jasno, ali bo v nedeljo Sloveniji lahko pomagal v osmini finala svetovnega prvenstva v košarki.

1 2 3