Andrija Stipanović in Filip Krušlin sta v Ljubljano prišla iz Zagreba po združitvi Cedevite in Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com
Andrija Stipanović in Filip Krušlin sta v Ljubljano prišla iz Zagreba po združitvi Cedevite in Olimpije. Foto: www.alesfevzer.com

Sezona se na žalost ni odvila in končala, kot smo vsi pričakovali. Naše moštvo je bilo veliko boljše, kot so to morda kazali rezultati. Vsak od nas je skušal dati vse od sebe, a na žalost to včasih ni bilo dovolj. Ljubljana mi je resnično všeč, prav tako pa sem preživel prijetno sezono z vsemi soigralci ter ljudmi iz pisarne.

Maik Zirbes

V času pandemije novega koronavirusa so prekinjena vsa košarkarska tekmovanja, v zmajevem gnezdu pa so se medtem dogovorili za sporazumne prekinitve s tremi tujci. Ljubljano tako zapuščajo branilec hrvaške reprezentance Krušlin in centra Stipanović, ki igra za izbrano vrsto Bosne in Hercegovine, ter Zirbes, reprezentant Nemčije. Krušlin in Stipanović sta bila v preteklih sezonah vrsto let člana zagrebške Cedevite, Zirbes pa se je v Ljubljano preselil po tem, ko je sezono začel na Kitajskem, v regiji pa se je uveljavil pri Crveni zvezdi.

Olimpija je v sezono vstopila z visokimi ambicijami, a ciljev Ljubljančani kljub na papirju močni ekipi niso izpolnili. V Evropskem pokalu se niso prebili v drugi del, v pokalu Spar so klonili v finalu, v Ligi ABA pa so si močno otežili možnost preboja med štiri najboljše, saj v zadnjem krogu, če oziroma ko bo odigran, ne odločajo sami o svoji usodi, saj ima Mornar enak izkupiček, a boljši medsebojni rezultat. V zasedbi zmajev je bilo kar nekaj dobro uveljavljenih košarkarskih imen tega prostora, toda nedvomno so, predvsem od večine tujcev, v Ljubljani pričakovali več.