Klemen Prepelič je trenutno najboljši strelec španske lige in Evropskega pokala. Foto: David Grau - Joventut
Klemen Prepelič je trenutno najboljši strelec španske lige in Evropskega pokala. Foto: David Grau - Joventut

Slovenski ostrostrelec je na parketu prebil le dobrih 20 minut, v tem času pa ob metu 4/7 za dve, 4/9 za tri in 11/13 s črte prostih metov, dosegel kar 31 točk. V tako kratkem času ni v zgodovini Lige ACB, ki velja za najmočnejše državno prvenstvo v Evropi, še nikomur uspelo doseči tako velikega števila točk.

27-letni Bistričan, ki je v Badalono posojen iz madridskega Reala, igra v tej sezoni izvrstno. Je najboljši strelec skupinskega dela Evropskega pokala, kjer je v povprečju do zdaj prispeval 17,8 točke na tekmo. Drugi del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja, kamor se je uvrstil tudi Joventut, se začenja v tem tednu. Hkrati je Prle tudi najboljši strelec španske lige, kjer njegovo povprečje znaša 19,8 točke na srečanje.

Proti Murcii, pri kateri je Jarell Eddie dal 34 točk, zadel pa je kar deset trojk, se je zelo izkazal tudi Omić, ki je bil z indeksom 33 statistično najboljši posameznik tekme. V Bosni in Hercegovini rojeni center s slovenskim potnim listom je v 29 minutah v statistiko ob 27 točkah (12/18 za dve) vpisal še sedem ujetih odbitih žog in štiri podaje. S povprečjem 8,9 skoka je trenutno prvi skakalec španskega prvenstva.

Katalonci so s tem prekinili niz štirih porazov v domačem prvenstvu. S polovičnim izkupičkom so zdaj deseti in še ohranjajo možnosti za uvrstitev na kraljevi pokal, kamor se bo prebilo sedem ekip in gostitelj Malaga. Udeleženci bodo znani po naslednjem krogu. V Španiji je sicer na vrhu Barcelona, ki je izgubila trikrat, sledi Real iz Madrida, ki ima tekmo manj in prav toliko porazov kot večni tekmec. V zadnjem krogu je zmagala tudi Andorra, za katero kot posojen košarkar Cedevite Olimpije igra Martin Krampelj, ki je ob slavju nad Zaragozo (106:78) v 19 minutah dosegel sedem točk. Andorra je trenutno peta.