Roko Leni Ukić v prvem polčasu ni zgrešil meta. Tekmo je končal s 14 točkami. Foto: www.alesfevzer.com
Roko Leni Ukić v prvem polčasu ni zgrešil meta. Tekmo je končal s 14 točkami. Foto: www.alesfevzer.com

Motivirani zmaji so bili po dolgem prisilnem odmoru, ki se jim je iztekel tik pred tekmo, željni igre, kar se je videlo od samega začetka. Če jim v prvi četrtini še ni popolnoma steklo, je bilo drugače v drugi, ko so na uvodu naredili delni izid 11:0. V nadaljevanju so držali prednost in jo na začetku zadnje četrtine povišali na 20. Že takrat je bilo jasno, da je prva evropska zmaga v tej sezoni v žepu.

Cedevita Olimpija presenetljivo gladko ugnala Gran Canario

Najučinkovitejši je bil Jarrod Jones, ki je 18 točkam dodal še 9 skokov. Dvomestni so bili še štirje košarkarji Olimpije. Kendrick Perry je vknjižil 15 točk, Roko Leni Ukić 14, Jaka Blažič 13 in Rion Brown 12. Mikael Hopkins je zbral 11 skokov. Pri razglašeni Gran Canarii je bil edini z dvomestnim številom točk Jacob Wiley (15).

Srečanje prelomili že na začetku druge četrtine
Po izenačeni prvi četrtini so Ljubljančani pobegnili na začetku druge z delnim izidom 11:0, ko gostje niso dosegli niti točke skoraj pet minut. Prednost so s trojkami – v prvem polčasu so jih zadeli šest – vzdrževali do konca polčasa, ko so tudi povedli z najvišjo razliko +13. Izstopal je Roko Leni Ukić z 10 točkami v osmih minutah. Bil je 100-odstoten tako pri metu za tri, kot za dve in prostih metih. Jarrod Jones in Kendrick Perry sta prispevala po devet točk.

V nasprotju s tekmo z Nanterrom, ko so hitro zapravili visoko prednost, je Cedevita Olimpija tokrat znala držati prednost. Na začetku drugega polčasa se je ta ves čas vrtela okoli dvomestne. Španci nikakor niso mogli zadeti iz igre, kar so zmaji izkoriščali in pred zadnjo četrtino povedli celo za 17.

Trener zmajev Jurica Golemac je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com
Trener zmajev Jurica Golemac je bil lahko zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Foto: www.alesfevzer.com

Vodili tudi za 28 točk
Ko je zaloga na uvodu zadnjih desetih minut narasla na +23, je bilo srečanje praktično odločeno. Najvišjo prednost na tekmi so si Ljubljančani priigrali pri izidu 76:48. V končnici so gostje iz Las Palmasa le nekoliko ublažili poraz.

Ljubljanski košarkarji so morali zadnjih deset dni preživeti v karanteni, potem ko je bil pred srečanjem uvodnega kroga Jadranske lige pozitiven izvid testa na novi koronavirus pri enem izmed njihovih igralcev.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: "Čestitke fantom. V zadnjem času smo prestali nerodno obdobje, povezano s trenutnim dogajanjem po vsem svetu. Moštvo je bilo na sestanikih zelo zbrano in upoštevalo navodila, ki smo jih poudarjali. Videlo se je, da smo bili sveži. Zagotovo bo v naslednjih srečanjih energija nekoliko padla, a zmaga je bila pomembna. Pokazali smo karakter, voljo in željo po zmagi ter napredovanju v naslednji del tekmovanja."

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija: "Mislim, da smo igrali odlično v igri v obrambi, od začetka do konca srečanja. To je bilo ključnega pomena na tekmi, prav tako pa za nadaljevanje naše sezone. Rad bi čestital svojim soigralcem ter trenerju. Nadaljevali bomo z delom in upam, da je pred nami uspešna sezona."

Skupina D, 3. krog:
CEDEVITA OLIMPIJA – GRAN CANARIA
84:68 (20:20, 22:9, 19:15, 23:24)
Jones 18 in 9 skokov, Perry 15, Ukić 14, Blažič 13, Brown 12, Hopkins 6 in 11 skokov, Marinković 4, Murić 2; Wiley 15, Dimša 9.

BURSASPOR – PROMITHEAS PATRAS
84:93 (25:26, 18:20, 16:22, 25:25)

NANTERRE 92 – DOLOMITI E. TRENTO
65:71 (24:13, 11:24, 15:13, 15:21)

Vrstni red: Trento 6, Gran Canaria 5, Bursaspor, Cedevita Olimpija, Nanterre in Patras po 4 točke.