Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile na Madžarskem. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile na Madžarskem. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Uroša Bregarja so bile večji del tekme povsem konkurenčne rokometašicam iz Budimpešte. V Erd Areni je potekal izenačen in negotov boj, tehtnica se je med celotnim dvobojem nagibala na stran ene in druge ekipe.

Tako je bilo do 49. minute, po izidu 23:23 pa so na igrišču povsem zagospodarile domače rokometašice in z odlično in učinkovito predstavo v prelomnih trenutkih dvoboja povsem zasenčile Ljubljančanke.

Ferencvaros naredil delni izid 7:0
Slovenske prvakinje so v končnici močno popustile, v vseh smereh igre so zaigrale slabo, kar so gostiteljice s pridom izkoristile in naredile delni izid 7:0 za vodstvo s 30:23 ter tako razrešile vse dvome o svoji drugi zmagi v tej sezoni.

V ljubljanski ekipi sta bili na današnji tekmi najučinkovitejši Branka Konotar in Samara Da Silva Vieira, obe sta dosegli po štiri gole. V domači ekipi je blestela Nizozemka Antje Angela Malestein, ki je slovenskim prvakinjam zabila deset zadetkov.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Prvi polčas smo odigrali zelo dobro in vse do 43. minute je bil izid poravnan. Na koncu nam je zmanjkalo izkušenj, rokometašice so bile v krču. Obramba ni več delovala tako kompaktno, nato so tekmice naredile razliko, ki je nismo mogli več ujeti. V naslednjih dveh tednih nas čakajo zaostale tekme v državnem prvenstvu, nato bomo iskali nove točke v Ligi prvakinj na domačem igrišču."

Branka Konatar, rokometašica Krima Mercatorja: "Dobro smo se pripravile na tekmice in sledile navodilom trenerja. Tekmice so nas nadigrale v drugem delu tekme. Upam, da se jim bomo na povratni tekmi v Stožicah oddolžile za ta poraz. Nismo si zaslužile takšne razlike v golih."

ROKOMET (Ž)

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA A, 5. krog

FERENCVAROS – KRIM MERCATOR
32:25 (14:14)

Ferencvaros: Janurik, Biro, Pasztor, Schatzl 2, Szucsanszki 4, Csiszar-Szekeres, Kisfaludy, Stolle 1, Kovacs, Bölk 5, Marton 2, Malestein 10, Klujber 6, Hafra 2, Kovacsics, Behnke.

Krim Mercator: Vojnović, Risović, Vieira 4, Jurič, Sercien Ugolin 3, Žabjek 2, Pletikosić 1, van Kreij 3, Klemenčič, Konatar 4, Ljepoja 1, Dobrić, Kojić 3, Vučko 1, Gomilar Zickero 1, Svetik 2.

Sedemmetrovke: 4/4; 3/6

Izključitve: 10 min; 6 min

METZ – ESBJERG 31:29 (18:14)

Nedelja:
BUKAREŠTA – BIETIGHEIM

Preloženo:
ROSTOV – KRISTIANSAND

Vrstni red: Kristiansand in Rostov po 7, Bukarešta in Metz 6, Ferencvaros 4, Krim in Esbjerg po 3, Bietigheim 0 točk.