Daniil Medvedjev je osvojil svoj prvi turnir ATP na pesku.  Foto: Reuters
Daniil Medvedjev je osvojil svoj prvi turnir ATP na pesku. Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za 27-letnega Moskovčana je to jubilejni dvajseti naslov na turnirjih ATP – igral je 33. finale – in peti na turnirjih serije 1000. Hkrati je to njegova prva zmaga na peščenih turnirjih.

Medvedjev je letos igral v šestih finalih in jih pet dobil, in sicer v Rotterdamu, Dohi, Dubaju in Miamiju, edini poraz pa je doživel v Indian Wellsu proti Carlosu Alcarazu.

Z desetimi zmagami in le dvema porazoma na pesku v tej sezoni je Medvedjev med glavnimi favoriti za naslov na drugem turnirju za grand slam, Odprtem prvenstvu Francije v Parizu, ki se bo s kvalifikacijami začelo ta ponedeljek.

"Vsi veste, da ne maram igrati na pesku. Moja edina teniška ljubezen je trda podlaga, vendar letos se je to precej spremenilo. Že v Monte Carlu in Madridu mi je šlo precej bolje, tu v Rimu pa sem zares začel uživati," je po zmagi dejal Rus.

20-letni Holger Rune ostaja pri štirih naslovih ATP v osmih finalih. Dvakrat je bil najboljši v Münchnu, po enkrat pa v Stockholmu in Parizu, kjer je slavil na mastersu v dvorani Bercy.


RIM
(8.637.966 evrov, pesek)

Finale:
MEDVEDJEV (RUS/3) - RUNE (DAN/7)
7:5, 7:5

Polfinale:
RUNE (DAN/7) - RUUD (NOR/4)
6:7 (2), 6:4, 6:2

MEDVEDJEV (RUS/3) - CICIPAS (GRČ/5)
7:5, 7:5