Bo Edouard Mendy v vratih dobil prednost pred Kepo Arrizabalago? Foto: EPA
Bo Edouard Mendy v vratih dobil prednost pred Kepo Arrizabalago? Foto: EPA

V Franciji rojeni senegalski reprezentant je k Rennesu prišel pred lansko sezono, predtem pa je branil za Remis, B-ekipo Marseilla in Cherbourg. "Tako sem navdušen, da sem se pridružil Chelseaju. Uresničile so se mi sanje, da sem del te vznemirljive ekipe," je povedal Mendy, ki je osma letošnja okrepitev vrste Franka Lamparda.

S prihodom Mendyja sta Willy Caballero in Kepa Arrizabalaga, ki so ga Londončani pripeljali za rekordni znesek za vratarja (71 milijonov funtov), dobila resnega tekmeca za mesto prvega čuvaja mreže. Čeprav klub ni razkril finančnih podrobnosti prestopa, pa britanski mediji pišejo o vsaj 22 milijonih funtih odškodnine.

Lampard je razkril, da je nekdanji vratar Chelseaja in zdajšnji svetovalec uprave za tehnične in igralske zadeve Petr Čech, ki se je po naključju tudi pridružil Chelseaju iz Rennesa, igral pomembno vlogo pri odločitvi za podpis s senegalskim reprezentantom.

Llorente okrepil obrambo Leedsa

Leeds je po Rodrigu pripeljal novo okrepitev iz Španije. K novincu v Premier ligi prihaja branilec Diego Llorente, ki je bil do zdaj član Real Sociedada. Baski bodo prejeli 19,7 milijona evrov odškodnine, 27-letni nogometaš pa je podpisal štiriletno pogodbo.

"Premier league je zame najpomembnejše ligaško tekmovanje v svetu nogometa. Pred menoj je velik izziv in veselim se novega začetka na svoji nogometni poti. Eden glavnih razlogov za moj prihod v Leeds je tudi Marcelo Bielsa, po mojem mnenju najboljši trener na svetu," je dejal Llorente.