Tim Gajser komaj čaka na nadaljevanje sezone. Foto: BoBo
Tim Gajser komaj čaka na nadaljevanje sezone. Foto: BoBo

Po dirki 8. marca za VN Nizozemske bi morala karavana prvenstvo nadaljevati onkraj Atlantika v Argentini, a je bilo to razumljivo zaustavljeno. Dirkači tekmovalni premor izkoriščajo za piljenje forme od doma. Gajser telesno pripravljenost vzdržuje v domačem fitnesu, vožnjo z motociklom pa izvaja v okolici svojega doma in na domači progi, na kateri je kot otrok naredil prve kroge.

"Treniram normalno, čeprav se mi je urnik malo spremenil – sploh zaradi tega premora, ki nas čaka do naslednje tekme. Poskušal bom čim bolj normalno trenirati naprej, da bom pripravljen, ko se bo vse skupaj spet začelo," je povedal Gajser.

Po novem posegu v koledar dirk naj bi se sezona nadaljevala junija z VN Rusije, tri mesece po končani VN Nizozemske. Novice spremljajo v Gajserjevem taboru, z ekipo je neprestano v stiku. "S Hondo smo v stiku skoraj vsak dan. Pogovarjamo se, kako v tej situaciji naprej trenirati. Malo smo spremenili urnike treningov in potek samih treningov. Delamo na tem, da bi čim bolj ostal v dobri kondiciji, saj bo sezona zelo, zelo dolga," pravi Gajser.

Sezona se bo zavlekla globoko v november, prav VN Patagonije naj bi bila sklepna dirka 64. sezone svetovnega prvenstva. Predvidoma bo to 22. novembra. Uvodni dirki sta zaznamovala dva dirkača. Ob slovenskemu motokrosistu še Nizozemec Jefferey Herlings, ki je zmagal na obeh dirkah. Gajser je bil obakrat drugi. Izid posamičnih dirk na obeh velikih nagradah je 2:2. Gajser je storil več napak, trikrat je bil tudi na tleh, zato ju v skupnem seštevku loči devet točk.

23-letnik je kljub težavam z začetkom sezone zadovoljen. "Sem zadovoljen, čeprav je bilo nekaj napak. Hitrost je bila prava, se je videlo, da smo dobro delali čez zimo. Sam sem dobro pripravljen, motor je dobro pripravljen. Upam, da gre ta virus čim prej mimo in se sezona nadaljuje. Komaj čakam," je povedal Gajser.

Vsi preostali konkurenti so za obema zaostali za več kot minuto in pol. Nevarni tekmeci so imeli nekaj težav s poškodbami, zato je pričakovati, da se bo po ponovnem zagonu sezone dvoboj razširil v troboj, četveroboj ali celo peteroboj, kar bo še dvignilo privlačnost športa. Konkurenca še nikoli ni bila močnejša.

Ob treningih se Gajser posveča še trženju svoje blagovne znamke. Kmalu bo zaživela tudi spletna trgovina.

Naval na šport ob 09:15