Dražen Petrović je tudi v Ligi NBA pustil svoj pečat. Foto:
Dražen Petrović je tudi v Ligi NBA pustil svoj pečat. Foto:
Maniche
Maniche (desno) je bil eden izmed nosilcev igre Porta. Foto: EPA

New Jerseyju slovesno upokojili dres Netsov s številko 3, ki ga je nosil sloviti košarkar Dražen Petrović.

Za nekatere najboljši evropski košarkar vseh časov se je leta 1993 v prometni nesreči smrtno ponesrečil. Petrović je kariero začel pri Šibenki, nato pa prestopil k Ciboni in postal evropski prvak. Leta 1989 je pri madridskem Realu ponovil ta uspeh. V Ligi NBA je zablestel v dresu New Jersey Netsov. Z reprezentanco Jugoslavije je bil evropski in svetovni prvak. S Hrvaško je leta 1992 igral v nepozabnem olimpijskem finalu proti Dream Teamu iz ZDA.

1868
V New Yorku so izvedli prvi atletski miting.

1973
Ker ni želela igrati s čilsko reprezentanco, so Sovjetski zvezi prepovedali nastop na svetovnem prvenstvu v nogometu.

1976
Diego Maradona je pri 16 letih dosegel prvi uradni gol v karieri. V dresu Argentinos Juniorsov je zabil dva gola klubu San Lorenzo de Mar del Plata. V izjemni karieri je Maradona skupno dosegel 352 golov, in sicer na 692 uradnih tekmah.

1977
Rodil se je portugalski nogometaš Maniche. Z nogometnimi veščinami se je seznanil v mladinski šoli Benfice. Najbolj se je dokazal pri Portu, kjer je igral med letoma 2001 in 2005. Leta 2003 je osvojil trojno krono (portugalsko prvenstvo in pokal ter Pokal Uefa). Leta 2004 se je Maniche veselil tudi presenetljive zmage v Ligi prvakov. Trener Jose Mourinho je Porto popeljal na vrh Evrope, v Gelsenkirchnu so v finalu s 3:0 odpravili Monaco. Leta 2005 je Maniche za 16 milijonov evrov prestopil k Dinamu iz Moskve, nato je zaigral še za madridski Atletico, Köln in Sporting iz Lizbone.

2007
Po petem zaporednem porazu v Ligi Ebel je odstopil trener hokejistov ZM Olimpije Ildar Rahmatuljin. Nasledil ga je Mike Posma.