Andrej Jerman se je izkazal tudi za tipkovnico. Foto: RTV SLO
Andrej Jerman se je izkazal tudi za tipkovnico. Foto: RTV SLO

Za partizansko ime Jerry 28-letni Tržičan ne ve izvora, a se ga drži že od začetka športne poti. Potrdil je pravilo, da ravno "črne ovce" ponavadi rešujejo sezono, ker pa te še ni konec, še ne želi govoriti o sporni razrešitvi njegovega dolgoletnega trenerja Jožeta Gazvode, poudaril pa je, da so odnosi z vodstvom profesionalni.

O najtežjih progah na svetu, zakaj je Jerman še posebej v čislih zdravniških sester in kdo se je spomnil kurjenja smuči, si lahko preberete na www.rtvslo.si/klepet.

Zdaj že vrhunski smukač
Jerman je to sezono iz solidnega tekmovalca kar naenkrat postal junak belih strmin. In to v smuku, ki Slovencem nikoli ni bil preveč pri srcu. Decembra je bil v Bormiu četrti, kar je bil najboljši slovenski dosežek v svetovnem pokalu. A ne za dolgo! Zadnji konec tedna je skromni Tržičan v Garmisch-Partenkirchnu najprej zmagal, dan pozneje pa osvojil drugo mesto.

Za nagrado gre v Monako
Na slavnostnem sprejemu, ki ga je priredila smučarska zveza Slovenije, je Jerry še enkrat poudaril: "Želim si, da bi lahko še kdaj navdušil s podobnimi rezultati. To je zame zelo velika nagrada. Tisti, ki so bili ves čas ob meni, vedo, kaj vse sem prestal. A zgolj moja trma je bila odločilna, da sem danes tu, kjer sem." Vodstvo na čelu z Bojanom Križajem je Tržičana nagradilo z res posebno nagrado. Kot posebni gost moštva Renault si bo ogledal vikend formule ena v Monte Carlu.