Foto:
Foto:
Goričani so v dvoboju z Nafto veliki favoriti.

Za vijolice, ki so v prvenstvu razočarale, je pokal zadnja možnost za nastop v Evropi. Mariborčani so petkrat že bili zmagovalci.

"Če smo popolni, znamo kakovostno odigrati. Toda treba je vsakodnevno dokazovanje in na tem moramo največ narediti. V Mariboru le igrajo dobri nogometaši in to mora priti do izraza tudi na pokalnih tekmah. Želimo dober rezultat, saj je to zadnja pot v Evropo," je dejal strateg Maribora Vojislav Simeunovič.

Celjani so pred sezono ciljali na eno lovoriko. Prvenstvo je bržkone izgubljeno, zato je pokal tudi zanje velikega pomena. Toda z Mariborom nimajo dobrih izkušenj, poleg tega pa so očitno padli v formi, saj so izgubili zadnji dve tekmi proti Gorici in Dravi. Posebno poraz s Ptujčani je bil boleč. To bo prva preizkušnja za novega trenerja Marka Pocrnjiča.

V drugem dvoboju med Hitom Gorico in Nafto zmagovalec ne bi sme biti vprašljiv. Pri Novogoričanih je poškodovan najbolj vroč napadalec ta hip Miran Burgič, pri Lendavčanih pa zagotovo ne bo izkušenega Marjana Dominka.

POLFINALE, prvi tekmi
Sreda ob 20.00:
HIT GORICA - NAFTA

MARIBOR PIVOVARNA LAŠKO - CMC PUBLIKUM

Povratni tekmi bosta 27. aprila. Finale bo 17. maja v Celju.