Foto:
Foto:
Zoran Pavlovič

Pri prvem golu je prulski dribler Cimerotič povsem upravičil svoj vzdevek, saj je v slalomu, dolgem približno 50 metrov, preigral kar štiri branilce in na koncu premagal še vratarja Tomaža Murka.



Pri zadnjem golu je Cimerotič po podaji Dušana Kosiča kaznoval novo veliko napako mariborske obrambe.

V prvem polčasu je imel "Cime" še dve priložnosti, vendar je bil Murko na mestu. Od daleč je za las mimo vrat streljal tudi Anton Žlogar.

Domači gledalci razočarani
Mariborčani so si pripravili le dve polpriložnosti. Strel Klitona Bozga s približno 25 metrov je bil nenatančen, prav tako poskus Damjana Ošlaja z glavo.

V drugem delu so domači še naprej igrali slabo, zato je veliko od približno 3.500 gledalcev Ljudski vrt zapustilo že pred zadnjim žvižgom sodnika Roberta Krajnca, ki je pokazal kar devet rumenih kartonov.

Olimpija je v Mariboru ostala neporažena tretjič zapored.

Srečanje, ki je avgusta odpadlo zaradi zdravstvenih težav Ljubljančanov, sta obe ekipi začeli z najmočnejšima postavama. Manjkal je le mariborski napadalec Dragan Jelič.

MARIBOR P. L. - KD OLIMPIJA 0:3 (0:1)
3.500; Cimerotič 8., 87., Pavlovič 56.

Maribor P. L.: Murko, Golob, Pitamic, Ošlaj, Balajič (46./Rakič), Franci, Čeh, Brezič (85./Mujanovič), Teinovič, Bozgo, Komljenovič (46./Kvas).

KD Olimpija: Hasič, Handanagič, Cesar, Dedič, Budičin, Matič (90./Brezovački), Pavlovič, Žlogar, Ilič, Abd Rabo (85./Kosič), Cimerotič (90./Puc).

Sodnik: Robert Krajnc (Ptuj)